Atlétika
Krizsán Xénia

Két arany, egy ezüst, két bronz

Publikálva: 2020.07.12 Frissítve: 2020.07.11 Atlétika

Szabó Diana és Jankovics Dániel is győzött Gödöllőn.

Atlétáink szombaton Gödöllőn, a GEAC ugrónapján vettek részt, ahol női rúdugrásban, férfi magasugrásban, férfi rúdugrásban, illetve női magasugrásban voltunk érdekeltek. Nem volt könnyű dolguk sportolóknak, hiszen óriási szélben kellett versenyezniük, ami a technikai számokban különösen megnehezíti a kísérleteket.

Remekül indult a nap, ugyanis Szabó Dianának köszönhetően már az első számban aranyéremnek örülhettünk. Rúdugrónk 3.90 méterrel nyerte a versenyt, megelőzve a 3.70 métert ugró Garamvölgyi Petrát, illetve a szintén MTK Budapestet képviselő, 3.60 métert elérő Petry Alexandrát. Ugyanebben a számban Rákos Bettina a 4., Hornácsik Gréta a 6., Zöllei Anett a 7., Hornácsik Lili pedig a 8. lett.

Férfi magasugrásban is kék-fehér siker született: Jankovics Dániel – esélyeshez méltóan – 2.16 méterrel, idei legjobb eredményével verte a mezőnyt. Daninak a 2.20 méterre is voltak ígéretes próbálkozásai, ami már egyéni csúcs lett volna. Klubtársa, Deutsch Domonkos 1.90 méterrel az 5. helyen zárt. 

Ezt követően, férfi rúdugrásban Nagy Marcell 4.80 méterrel állhatott a dobogó harmadik fokára. Marci a múlt héten, egyesületünk felkészülési versenyén is ugyanilyen eredményt ért el. A győzelmet Mihály Ádám gyűjtötte be, a második pedig Böndör Márton lett. A negyedik helyre Kovács Ákos (MTK Budapest) futott be, aki 4.30-cal élete legjobbját érte el, míg klubtársa, Vári Péter 4:00 méterrel a 9. lett.

A nap utolsó száma a női magasugrás volt: Renner Luca 1.79-cel szerzett ezüstérmet, megküzdve az egyre erősödő széllel. A győzelmet az UTE atlétája, Szabó Barbara gyűjtötte be (1.82), a harmadik Fekete Fédra (1.73) lett.

Részletes eredménylista ITT.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!