Atlétika
Szentgyörgyi Zita

Kerékpározással és kirándulással hangoltak

Publikálva: 2021.05.08 Frissítve: 2021.05.08 Vívás – kard

Férfi és női kardban már nem lépnek pástra versenyen Tokióig olimpikonjaink, de Miskolctapolcán, illetve Jakabszálláson már elstartolt a közvetlen ötkarikás felkészülés.

A májusi világkupaversenyek eltörlésével, és a júniusi Európa-bajnokság őszre halasztásával eldőlt, hogy nemzetközi eseményen már nem lépnek pástra olimpiai csapatkvótát szerzett kardozóink a tokiói játékok előtt. Ennek függvényében Decsi András a férfi, illetve Gárdos Gábor a női válogatott vezetőedzője úgy döntött, hogy nem látja értelmét hazai versenynek az olimpiáig. Már csak azért sem, mert a csapatok összeállítása szempontjából nincsenek kérdőjelek, egyértelmű, hogy kikre számítanak Tokióban a szakvezetők. Természetesen klubunk nagyszerű kardozója, Szatmári András is biztosan ott lesz a csapatban.

Fentiek tükrében egymástól függetlenül mindkét szakember úgy határozott, hogy május elején megkezdi a közvetlen felkészülést. A fegyverek egyelőre nem kerültek elő egyik helyszínen sem, fizikai felkészüléssel, vagy talán inkább fizikai ráhangolódással kezdődött a hosszú olimpiai hajrá. A nők Jakabszállásról érkeztek haza a napokban, a férfiak pedig a hétvégéig tartózkodnak Miskolctapolcán. A két vezetőedzőt kérdeztük a további részletekről.

Az eredeti tervek alapján ebben az időpontban edzőtáborunk lett volna. Úgy kalkuláltunk, hogy az olimpiai csapattal veszünk részt az Európa-bajnokságon, de miután megtudtuk, hogy azt elhalasztják, átalakítottuk a felkészülésünket – kezdte Decsi András.A vívószövetség kapcsolatainak köszönhetően az Avalon Parkban szállhattunk meg, ahol valóban minden kívánságunkat lesik. A legszűkebb stábbal érkeztünk, Szilágyi Áron, Szatmári András, Gémesi Csanád és Decsi Tamás, valamint Neuhold Sándor edzőkollégám és én vagyunk itt, Miskolctapolcán. Fizikai edzések, kerékpározás, erdei kirándulás szerepel a programokban, próbáljuk a komoly tréningeket ötvözni a feltöltődéssel.

Forrás: hunfencing.hu

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!