Atlétika
Nemes Rita

Kellő szorgalommal a nagyobbak között is sikeres lehet

Publikálva: 2020.07.09 Frissítve: 2020.07.09 Kajak-kenu

Klubunk ifjúsági Európa-bajnok kajakozójával, a 19. születésnapját ünneplő Potoniec Zsófiával beszélgettünk az idei céljairól és az elmaradt versenyekről.

– Isten éltessen! Hogy fogod ünnepelni a szülinapod?

– Először szűk családi körben ünneplünk, majd hétvégén rokonok is jönnek hozzánk, aztán valamikor a barátaimmal is biztosan összefutunk.  

– Milyen volt az utóbbi néhány hónap számodra? Tudtál rendesen edzeni?

– Igen, maximálisan. Miután hazajöttünk Sevillából, icipicit kilátástalannak tűnt a helyzet, mert nem igazán tudtunk, hogy lehet-e használni a telepet. Szerencsére hamarosan tisztázódott minden, és tudtam rendesen készülni. A vízimunka mellett a konditermes és a kiegészítő edzések sem maradtak el.

– Milyen munka folyik most? Mire összpontosítotok leginkább?

– Teljesen normális kerékvágásban folynak a tréningek. Rengeteg célom volt az évre, ám a nemzetközi megmérettetések javarésze elmarad, tehát elsősorban az augusztusi magyar bajnokságra koncentrálok. Nemrég kaptam a hírt, hogy az U23-as válogatottaknak is rendeznek tesztversenyt Szolnokon, így három hét múlva azon is részt veszek.

– Mik voltak az eredeti céljaid?

– Most léptem az U23-as korosztályba, és nagyon örültem volna, ha kijutok a moszkvai Európa-bajnokságra, illetve szívesen utaztam volna az egyetemi és főiskolás világbajnokságra.

– Milyen eredménnyel lennél elégedett a hazai viadalokon?

– Az a legfontosabb, hogy döntőbe jussak, és ott a lehető legjobban teljesítsek, mert sokkal idősebbek nálam a lányok.

– Mennyire nagy kihívás a korosztályváltás?

– Az év elején már tudatosult bennem, hogy idősebbekkel fogok farkasszemet nézni, de ehhez hozzá lehet szokni. Tudom, lesznek olyan pillanatok, amikor gyorsabb, tapasztaltabb kajakosokkal kell versenyeznem, de kellő szorgalommal beérhetem és megelőzhetem őket. Nem tartok ettől, fel vagyok arra készülve, hogy ez már komolyabb szint.

– Milyen számokban vagy érdekelt?

– Egyesben mindig bizonyítani kell, ezért 500 és 1000 méteren is szeretném megmutatni, mit tudok, talán utóbbi táv áll a legközelebb hozzám. Ugyanakkor csapatban is szívesen rajthoz állok: tavaly és tavalyelőtt is szerepeltem kettesben és négyesben is, gyakran úgy, hogy én ültem elöl, amit nagyon szeretek.

– Milyen formában vagy?

– Jó állapotban vagyok. Ugyan el voltam keseredve, amikor törölték a versenyeket, az utóbbi időszakban sokat erősödtem, valamint az állóképességem is javult, így bizakodó vagyok. Sajnálom az elmaradt viadalokat, azonban mostanra feldolgoztam, hogy ez ilyen év lesz.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!