Karate
Sterck Laura

Kék-fehérben folytatják (GALÉRIA)

Publikálva: 2019.03.05 Frissítve: 2019.03.05 Röplabda

Öt alapemberünk hosszabbított.

Női kézilabdacsapatunk öt meghatározó játékosa döntött úgy, a következő szezont is kék-fehérben tölti: Dakos Noémi, Győri Barbara, Kovács Gréta, Mihálffy Adrienn és Tóth Eszter is a maradás mellett döntött.

A fenti ötösből védelmünk oszlopa, Kovács Gréta erősíti legrégebben együttesünket. A csupaszív irányító 2014 nyarán érkezett Érdről, azóta 155 mérkőzésen 185 gólt szerzett.

– Öt éve itt vagyok, jól érzem magam, jó a társaság. Bár játékosok jönnek-mennek, a csapat magja általában együttmarad, és a szakmai munka is magas színvonalú – mesélte Gréti.

Dakos Noémi 2015 nyarán érkezett Vácról. A fáradhatatlan beálló három és fél szezon alatt 112 mérkőzésen 285 találatig jutott, és a válogatottban is bemutatkozhatott.

Mindannyiunk maradásában nagy szerepe van Vovának (Golovin Vlagyimirnak – a szerk.), én annak idején miatta is jöttem ide – idézte fel a kezdeteket Nonó. – Szeretünk vele dolgozni, és egyébként sem olyan játékosok vagyunk, akik egy-két évente váltogatják a csapatukat.

Tóth Eszter szintén Vácról igazolt az MTK-ba 2016 augusztusában, hosszú sérülést követően. A mosolygós irányító 80 meccsen 233 gólt szerzett kék-fehérben.

Mindenképpen előrébb szeretnénk végezni a tabellán jövőre, a 8-10. hely elérése reális lehet – mesélte Eszti a következő szezon kapcsán. – Ami az egyéni célkitűzéseket illeti, szeretnék továbbfejlődni Vova segítségével, elsősorban védekezésben.

Mihálffy Adriennek az idei az első szezonja kék-fehérben, de szerencsére nem az utolsó. A szegedi születésű balátlövő Békéscsabáról érkezett a nyáron, 19 meccsen 39 gólnál jár.

Hosszú időt töltöttem Békéscsabán, de ahhoz képest, mennyire meg voltam ijedve a váltás miatt, egész hamar befogadtak a lányok – vallotta be Adri. – Jól érzem magam itt, szeretek Vovával dolgozni.

Győri Barbara ugyancsak a nyáron érkezett Érdről – igaz, legutóbb a Vasast erősítette kölcsönben. Az idei szezonban 20 mérkőzésen védett, a Vác ellen még gólt is szerzett.

Hasonlóakat tudok mondani, mint Adri előttem – kezdte a 21 éves hálóőr. – Jól érzem magam, jó a közösség, szeretek Vovával és Lénával dolgozni. A fejlődésem szempontjából rengeteget számít, hogy sok játéklehetőséget kapok.

Lesznek ugyanakkor fontos távozóink is: Karnik Szabina hazatér Debrecenbe, Lajtos Nóra Kisvárdára igazol, illetve Termány Rita is máshol folytatja.
 


Az MTK Budapest kézilabda-szakosztályának támogatói:

 
Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!