Taekwondo
Salim Omar

Karnik-show a DVSC ellen

Publikálva: 2017.08.26 Frissítve: 2017.08.25 Kézilabda

Golovin Vlagyimir tanítványai az elsőtől az utolsó percig vezetve győzték le a Debrecent.

DVSC-TVP – MTK Budapest 25-30 (13-16)
Vác Városi Sportcsarnok, 150 néző
Vezette: Marton Zs., Szabó E.

DVSC-TVP: Lajtos, Horváth-Pásztor – Varsányi 3, Jezsikava, Csáki, Hársfalvi, Punko 2, Tóvizi, Vantara-Kelemen 4, Hajduch 1, Sirián 1, Zamfirescu 3, Grigel 3, Pálsdóttir 4, Román, Lima 4 (2)
Vezetőedző: Tone Tiselj

MTK Budapest: Terenyi, Hlogyik – Tóth E. 5 (1), Kovács G., Sallai, Slakta 3, Blaubacher 1, Gorilszka 3 (2), Szádvári 2, Karnik 10, Juhász E., Termány 5, Kuti 1, Dakos
Vezetőedző: Golovin Vlagyimir

Kiállítások: 8, ill. 4 perc
Hétméteresek: 3/2, ill. 4/3
A mérkőzés alakulása: 6. perc: 1-4, 14. p.: 4-8, 19. p.: 6-10, 26. p.: 10-11, 33. p.: 16-17, 38. p.: 18-21, 47. p.: 21-25, 57. p.: 23-28

Péntek délután, a dán, izlandi, és román légiósokkal megerősített DVSC-TVP ellen játszotta első mérkőzését a Dunakanyar-kupán az MTK Budapest női kézilabdacsapata.

A kék-fehérek remekül kezdték a mérkőzést, már az első percekben három-négy gólos előnyre tettek szert, amelyet egész sokáig meg is őriztek. A fővárosiak kőkemény védekezésével alaposan meggyűlt a hajdúságiak baja, az első negyedórában mindössze négy gólra futotta az erejükből. A debreceni születésű, de már az MTK-t erősítő Karnik Szabinának ugyanakkor nem voltak ilyen gondjai, az első félidőben nyolcszor is túljárt Lajtos Nóra eszén. Bár a hajrához közeledve egy gólra olvadt a kék-fehérek előnye, ám még időben észbe kaptak, így végül 13-16-os állásnál vonulhattak pihenőre a csapatok.

A második játékrész rajtját Tone Tiselj tanítványai kapták el jobban, a 33. percben ismét egy gólra csökkent az MTK fórja. A kék-fehérek azonban ezúttal sem hagyták egyenlíteni a DVSC-t, Termány Rita három gyors góljával ismét leszakították ellenfelüket. A folytatásban is jobbnak bizonyult Golovin Vlagyimir együttese, magabiztosan őrizte előnyét, ráadásul a padról érkező fiatalok is remekül szálltak be a játékba, így végül 30-25-re az MTK Budapest győzött.

Szombaton két mérkőzés vár a kék-fehérekre: délelőtt a Dunaújváros, este pedig a Vác lesz az ellenfél.

Golovin Vlagyimir:Az első félidő kiválóan sikerült, akik a pályán voltak, mind jól teljesítettek. A második játékrészre kicsit elfáradtunk, lelassult a játékunk, de ez normális. Ez volt az első olyan edzőmeccsünk, amelyik előtt tudtunk videózni, így meghatározhattuk a célokat, és azt hogy kinek, mi a dolga, és szinte mindenki tökéletesen végre is hajtotta azt. 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!