Atlétika
Jankovics Dániel

Kard: irány Algír!

Publikálva: 2022.11.08 Frissítve: 2022.11.08 Vívás – kard

A világbajnok Szatmári Andrással, de olimpiai bajnok nélkül utazik kedd délután Algírba, a szezonnyitó kard Világkupára a magyar válogatott.

Decsi Andrást először tanítványáról, a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronról kérdeztük. A vezetőedző elmondta, hogy Áron október eleje óta edz, de végül úgy döntöttek, hogy ezt az állomást még kihagyja, csak akkor szeretne versenyezni, ha közel százszázalékos állapotban érzi magát. Az eddigi felkészüléssel és az algíri versennyel kapcsolatosan pedig a következőket nyilatkozta honlapunknak. 

A fizikai felkészülést egyénileg, mindenki a saját edzőjével végezte el, és október eleje óta tartunk közös keretedzéseket. Szerencsére mindenki egészséges, úgyhogy várjuk a rajtot. Rendkívül erős lesz az algíri mezőny, az, hogy Áronon kívül egyetlen hiányzó sincs, pontosan jelzi, hogy az áprilisban kezdődő olimpia kvalifikációs sorozat szele már mindenkit megérintett. Áron helyén a fiatal, korábbi junior Eb-ezüstérmes és ifi olimpiai bajnok Rabb Krisztiánt próbáljuk ki. Utazott ő már többször velünk, csapatban most debütál, kíváncsian várom, hogyan. Rutinos társak veszik majd körül, Szatmári Andrissal, Gémesi Csanáddal és Decsi Tomival sem adjuk alább, jó lenne éremmel kezdeni a szezont – fejezte be Decsi András. 

Az algíri kard Világkupa csütörtökön, a selejtező nappal kezdődik, pénteken a nők 64-es táblájára és döntőjére kerül sor, a férfiaknak szombaton lesz hasonló a program. Vasárnap a két csapatversennyel zárul a kard Vk-hétvége. Mindeközben szombaton a sportcsarnokban rendeznek junior Magyar kupa-fordulót, egyben korosztályos válogatót. 

Forrás: hunfencing.hu

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!