Atlétika
dr. Nguyen Anasztázia

Karate: „Jól felkészülve érkeztem Birminghambe, nagyon csalódott vagyok. Ilyennel még nem találkoztam...” ‒ Hárspataki Gábor (LAPSZEMLE)

Publikálva: 2022.07.11 Frissítve: 2022.07.11 Karate

Sportolónk vitatott döntéssel maradt alul üzbég ellenfelével szemben.

Az Amerikai Egyesült Államokban, Birminghamben zajlik ugyan a tizenegyedik Világjátékok, ám karatékánk, Hárspataki Gábor számára véget ért a versenysorozat. A tokiói olimpia bronzérmes sportolója nem leplezi csalódottságát. Hársi jól kezdte szereplését, az első meccsét megnyerte, majd a másodikat elveszítve a döntőért a regnáló világbajnokkal nézett szembe. Sportolónk végig dominált a mérkőzésen és vezetett is, ám az utolsó másodpercben ellenfele javára ítéltek meg egy pontot, amivel Gábor így harmadik lett az „A” jelű négyesben, ezzel ötödik helyen zárta a Világjátékokat.

Az eset kisebb felháborodást keltett a karate sportágat kedvelők körében, hiszen többen is azon a véleményen vannak, hogy igencsak vitatott volt az utolsó pont megítélése az üzbég riválisnak, sőt a Magyar Nemzet a „kibabráltak” szóval illeti a Gáborral történteket. A lapnak maga Hárspataki Gábor is nyilatkozott, elmondta, hogy jól felkészülve várta a multisporteseményt, és olyan esettel találta szemben magát, amely még soha nem fordult elő vele karrierje során. A magyar csapat óvást is benyújtott, ám ezt elutasították, az eredmény változatlan maradt.

Forrás: Magyar Nemzet, Magyar Karate Szövetség

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!