Atlétika
dr. Nguyen Anasztázia

Karate: „Az éremszerzés a cél a budapesti karate világbajnokságon” ‒ Hárspataki Gábor (LAPSZEMLE)

Publikálva: 2023.10.16 Frissítve: 2023.10.16 Karate

Az utolsó simításokat végzi karatékánk a világesemény előtt.

Olimpiai bronzérmes karatésunk a hazai rendezésű világbajnokságon abban bízik, hogy sikerül dobogóra állnia olyan súlycsoportban, amely kisebb generációváltáson is átesett. Hárspataki Gábor nevét a tokiói olimpia ideje alatt tanulta meg az ország. A klasszis ugyanis azon az ötkarikás játékokon, amelyen a karate bemutatkozhatott, éremszerző lett, így 2021 óta sokak számára ő jelenti itthon a karatét. Ő ezt természetesen jól tudja, és ennek megfelelően kettőzött erővel készül minden egyes versenyére. Így van most a hazai rendezésű világbajnoksággal is.

Hársi nagyon hálás, hogy Magyarország újabb világversenyt rendez sportágában.

‒ Sikeres felkészülés van mögöttem, gyakorlatilag már csak a simítások, a finomhangolások vannak hátra, erre meg is lesz a lehetőség, hiszen előttünk áll még egy vb előtti edzőtábor. Korábban volt egy utánpótlás és egy felnőtt Európa-bajnokság. Sajnos egyiken sem tudtam indulni, hiszen az egyikből már kinőttem, a másikba még nem ’nőttem bele’ a budapesti rendezéskor. Most megadatik, hogy ott lehetek a válogatottban akkor, amikor Magyarország a legnagyobb világbajnokságot rendezi meg karatéban.

Klubunk kiválóságának megfiatalított súlycsoportban kell helytállnia az október 24. és 29. közötti világbajnokságon.

‒ Már több feltörekvő fiatal tehetség is letette névjegyét a -75 kilós súlycsoportban, és többen visszavonultak a mezőnyből. Úgy gondolom, hogy sikerült feltérképezni az ellenfeleket, és körvonalazódik a vb-stratégiám. A célom természetesen az, hogy aranyérmes legyek Budapesten, de nem leszek csalódott akkor sem, ha bármely másik érmet akasztják a nyakamba a súlycsoport eredményhirdetésekor.

A Papp László Budapest Sportarénában megrendezendő világbajnokság az egyik legnagyobb, ha nem a legnagyobb vb lesz a sportágban, hiszen Budapestre több, mint 110 ország küld versenyzőt.

Forrás: Magyar Karate Szakszövetség

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!