Atlétika
Krizsán Xénia

Karate: vége az atlétikai vb-nek, de jön az újabb nagy hazai rendezésű világverseny, a karate világbajnokság

Publikálva: 2023.08.28 Frissítve: 2023.08.28 Karate

Októberben Budapestre jön a karatevilág.

Az atlétikai világbajnokságot követően ősszel sem maradunk hazai rendezésű, nagy világverseny nélkül. Október 24-29. között a Papp László Sportarénában rendezik a 26. Karate világbajnokságot – amely egyszerre lehet első, utolsó, minden idők legnagyobbja és magyar érmet hozó világversenye.

Magyarország a tokiói olimpián bemutatkozott sportágban először rendezhet világbajnokságot. Utolsó pedig abban a tekintetben lesz a vb, hogy karatéban, 2024-től a világbajnoki indulás jogát kvalifikációs sorozaton keresztül kell majd kiharcolni. Idén utoljára viszont még minden ország szabadon nevezhet be kategóriánként egy-egy versenyzőt. Ez azt jelenti, hogy részvételi rekordot hozhat a budapesti rendezvény: várhatóan 130-140 ország karatékáit láthatják majd azok, akik kilátogatnak a Papp László Sportarénába. Jegyet vásárolni itt lehetséges. 


A történelmi eseményen történelmi eredményben bíznak itthon a sportágban. Korábban négyszer sikerült magyar karatésnak vb-ezüstig jutni, de a világbajnoki cím még hiányzik. Ezt próbálják meg majd a hazai közönség és a várhatóan telt ház előtt kivívni a magyarok. A legnagyobb eséllyel erre az eddigi eredményeik alapján az olimpiai bronzérmes Hárspataki Gábor, a korábbi egyik vb-ezüstérmes és a tavalyi Világjátékokon is második Tadissi Martial pályázik, a para-karatésoknál pedig Kákosy Olívia vb- és Eb-címvédő.


A keddtől vasárnapig tartó vb első két napján küzdelemben és formagyakorlatban is az egyéni selejtezőkre kerül sor, míg csütörtökön és pénteken a csapat selejtezőket rendezik. Szombaton és vasárnap bonyolítják le minden kategória bronzmérkőzéseit, majd a döntőit.

Forrás: Magyar Karate Szövetség 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!