Tenisz
Babos Tímea

Karate: újra az élen

Publikálva: 2022.11.21 Frissítve: 2022.11.21 Karate

Az előző heti verseny után Ljubjanában is az összetett éremtáblázat első helyén végeztünk, huszonegy érmet gyűjtöttünk.

Az MTK Budapest Karate szakosztálya a szigetszentmiklósi megméretés után újabb helyszínen versenyzett. Ezúttal Szlovéniában léptek tatamira a sportolóink. A Ljubjana Open volt az utolsó kvalifikációs állomása a jövő évi korosztályos Európa-bajnokságnak, míg a felnőttek számára az utolsó előttinek bizonyult. A szlovéniai verseny olyan jól sikerült, hogy az összesített éremtáblázatban az első lett klubunk, volt olyan sportolónk, aki duplázni is tudott. 

A felnőtt mezőnyben három-három arany-, és ezüstérmet, illetve egy harmadik helyet zsebeltünk be. Csöppü Bence (-60 kg), Jakubovics Dalma (-50kg), és Baranyi Zsófia (-55 kg) a dobogó legfelső fokára állhatott fel, míg Botos Botond (-75kg), Kapdebo Botond (-84kg) és Fábián Csenge (kata) második helyen zárt, Sterck Laura pedig harmadik lett formagyakorlatban. Jakubovics Dalma a felnőtt első hely mellett az U21-ben sem talált legyőzőre.

További eredményeink az utánpótláskorúaknál:

Junior: Knirsch Patrik junior (-76 kg) harmadik, Gáspár Laura (-48 kg) második, Fleischer Dóra (+66 kg) első lett.

Kadet: Tóth Zsombor (-52 kg), Tóth Máté (-57 kg) első, Dalnoki Szófia (-47 kg) második, Halmagyi Chanel (-47 kg) és Jakab Eszter Abigél (-61 kg) harmadik helyen végzett.

U14: Péter-Csiki Csanád (-45 kg), Horváth-Matheidesz Vilmos (-45 kg), Antal Gréta (-42 kg) bronzérmet, Jakab Eszter Abigél (+52 kg) aranyérmet nyert.

U12: Kürk Zétény (-40kg) a dobogó legfelső fokára állhatott fel.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!