Kézilabda
Kobela Tamara

Karate: tizennyolc fényesen csillogó éremmel zártuk a Harasuto Kupát

Publikálva: 2022.04.14 Frissítve: 2022.04.14 Karate

Az MTK Budapest a klubok összevetésében a harmadik helyet szerezte meg Lengyelországban.

A rangos nemzetközi karateversenyt Lódzban rendezték meg. A Harasuto Kupán kilenc ország kilencszáz versenyzője lépett tatamira. Hazánkat száztíz sportoló képviselte, és a lengyelek mögött a második legeredményesebb ország voltunk, ám ebből is kiemelkedik az MTK Budapest, hiszen nemcsak, hogy sok karatékánk szerepelt a megméretésen, de kiváló eredményekkel zárták a versenyt kiválóságaink.

Fotó: Magyar Karate Szövetség

A lengyelországi verseny a felnőtt magyar versenyzők számára válogató volt a májusi, törökországi Európa-bajnokságra, míg a fiatalok a Lódz-i viadallal kezdték meg az őszi korosztályos világbajnokságra kvalifikáló sorozatot. Sportolóink összesen tizennyolc érmet szereztek. A dobogó legfelső fokára állhatott fel olimpiai bronzérmesünk, Hárspataki Gábor, aki a felnőtt 75 kilogrammos súlycsoportban utasított maga mögé mindenkit. Gábor már a bő egy hónap múlva kezdődő Európa-bajnokságra készül, majd a júliusi Világjátékokon szerepel.

Eredményeink a Harasuto Kupán:

Aranyérmeseink: Tóth Máté (kadet 57kg), Gáspár Laura (junior 48kg), Gaigi Rom (felnőtt 67kg), Hárspataki Gábor (felnőtt 75kg), Ilankovic Aleksandra (U21 61kg).

Ezüstérmeseink: Gáspár Laura (kadet 47kg), Kovács Gergely (kadet 52kg), Dalnoki Szofi, (kadet 54kg), Ilankovic Aleksandra (felnőtt 61kg), Kiss Maja (junior kata), Kapdebo Botond (U21 84kg), Botos Botond (felnőtt 75kg).

Bronzérmeseink: Baranyi Zsófia (felnőtt 55kg), Knirsch Patrik (junior 76kg), Kapdebo Botond (felnőtt 84kg), Jakubovics Dalma (U21 50kg), Botos Botond (U21 75kg), Szegedi Döme (felnőtt 75kg).

Ötödik helyezettek: Beck Noémi (junior kata), Fleischer Dóra (junior 59kg).

Hetedik helyezettek: Tóth Zsombor (kadet 52kg).

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!