Kézilabda
Farkas Johanna

Karate: tíz sportolónkkal indult útnak a válogatott Grúziába

Publikálva: 2024.02.08 Frissítve: 2024.02.08 Karate

Péntektől vasárnapig tart a kontinensviadal.

Kedden este utazott el Tbiliszibe a kadet, junior és U21-es karate Európa-bajnokságra a magyar korosztályos válogatott.  A Grúzia fővárosában sorra kerülő kontinensviadalon Európa szinte valamennyi nemzete ott lesz: 49 ország csaknem 1200 fiatal karatékája lép tatamira. A magyar színeket 29 sportoló képviseli, közülük tíz a klubunkat erősíti. 

A karate sportág két szakágában, küzdelemben (kumite) és formagyakorlatban (kata) az Eb-részvételt kivívott legjobb hazai versenyzők a múlt héten a Mátraházi Edzőtáborban készültek a megméretésre, a hétvégétől pedig három-négy érem megszerzését reméli a szakvezetés. Az utazó csapat tagja a tavalyi Európa-bajnokságon küzdelemben aranyérmet nyert Tóth Máté, aki a kadet korosztályt elhagyva ezúttal már a juniorok között próbálkozik. Szintén az indulók között van az emlékezetes 2020-as budapesti kontinensbajnokság egyik aranyérmese, Jakubovics Dalma, aki még mindig nem töltötte be a 21. életévét. 

A nagysikerű tavaly októberi budapesti felnőtt világbajnokságon indult magyar válogatottból két fiatal is versenyez Grúziában: a már említett Jakubovics Dalma mellett Fleischer Dóra is kipróbálhatta magát a világ legjobbjai között a hazai rendezésű világversenyen. Az együttes szövetségi kapitánya így nyilatkozott a verseny előtt.

‒ Egy sajnálatos sérülést leszámítva jól sikerült a felkészülés, a mátraházi edzőtáborban jól dolgozott a válogatott és remek volt a hangulat is. Azt gondoljuk, hogy több olyan sportolónk is van, aki képes lehet az éremszerzésre. Örülnénk, ha közülük hárman-négyen odaérnének a végén a dobogóra.

Szakosztályunk sportolóinak névsora: Kiss Maja (U21 kata), Dalnoki Szófia (kadet -47 kg), Török Panka (kadet -54 kg), Gáspár Laura (junior -48), Jakubovics Dalma (U21 -55 kg), Fleischer Dóra (U21 +68 kg), Kovács Gergely (kadet -57 kg), Tóth Zsombor (junior -55 kg), Tóth Máté (junior -68 kg), Knirsch Patrik (U21 -75 kg). 

Forrás: Magyar Karate Szakszövetség

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!