Atlétika
Nemes Rita

Karate: tehetséges karatékával, Nichols Dáviddal bővült szakosztályunk

Publikálva: 2024.05.04 Frissítve: 2024.05.04 Karate

Dávid érkezésével kilencre nőtt a kék-fehér sportolók száma az Európa-bajnokságra utazó keretben.

Új taggal bővült az MTK-család, hiszen a karatésokhoz a fiatal reménység, Nichols Dávid csatlakozott. Dávid egészségügyi problémák miatt egy időre kénytelen volt felhagyni az élsporttal, ám 2023 januárja óta újra tatamin van, ráadásul már a mi sikerességünket segíti.

‒ Fischer Mihályt, az MTK Budapest karate szakosztályának vezetőedzőjét egészen kicsi korom óta ismerem, és sok korosztályos válogatott felkészülést csináltunk végig együtt. 2023 januárjában ‒ két és fél év kihagyás után ‒ újra visszatérhettem az általa irányított válogatott edzésekre, ahol nagyon kedves fogadtatásban részesültem. A kemény munkámnak köszönhetően gyorsan fel tudtam venni a tempót a társakkal, májusban sikerült ‒ életemben először ‒ megnyernem a felnőtt magyar bajnokság -67 kilogrammos kategóriáját és októberben a hazai világbajnokság kerethirdetésén bizalmat szavazott nekem a sensei és beválasztott az induló csapatba. Ezt januárban frissen visszatérve legmerészebb álmaimban sem gondoltam volna.

‒ Hogy jött a gondolat, hogy kék-fehér színekben folytatod a versenyzést?

‒ 2023 decemberében ‒ a világbajnokságot követően ‒ elért egy olyan pontra versenyzői karrierem, ahol fontos döntést kellett meghoznom a folytatással kapcsolatban. Korosztályos szinten remek alapot kaptam nevelőedzőimtől, sok szép eredményt elértünk együtt, köztük világbajnoki hetedik helyezést, illetve egy Európa-bajnoki ötödik és hetedik helyezést kadet, junior és U21 korosztályokban. A „kényszerpihenőből” visszatérve azonban azt éreztem, hogy már kevésbé voltak adottak a körülmények a felnőtt versenyzői karrierem kibontakozásához. Decemberben keresett meg Fischer Mihály sensei, és leültünk beszélni az átigazolással kapcsolatban, Szegedi Döme szakosztályvezető társaságában. A találkozásunk után nem maradt bennem kérdés, tudtam, hogy az MTK Budapestben minden feltétel adott ahhoz, hogy a bennem rejlő potenciált maximálisan kiaknázzuk. Jelenleg is ezen dolgozunk minden nap. Remek edzőpartnereim vannak, és csapatként húzzuk előre egymást edzésről-edzésre. A beilleszkedés nem volt nehéz, hiszen a csapat nagyrészét már a válogatottból ismertem. Elképesztő magabiztosságot ad, hogy motiváló, professzionális közegben készülhetek, ráadásul remek hangulatban. Külön erőt ad a belém vetett hit, amelyet Fischer Mihály sensei oldaláról érzek.

‒ Hogy érzed magad az eddig eltelt időben a klubnál? Jó úton jársz a céljaid elérése felé?

‒ Az edzésmunka meglehetősen kemény, de sportolóként most értem meg rá, hogy ilyen szintű terhelésre készen álljak és profitálni tudjak belőle. Januárban kezdtem a felkészülést az MTK Budapestben, és már most látszik a teljesítményemen a rengeteg befektetett munka, és napról napra építkezünk tovább. Az Európa-bajnokságra való felkészülés eddig remekül alakul, a kiutazást megelőzően vár ránk a válogatott tábor, ahol majd elvégezzük az utolsó simításokat. A csapat nagy része megegyezik a vb-n induló kerettel, akikkel az előző felkészülés alatt már nagyon jól összeszoktunk. Ebben a szezonban is folytattuk a csapatépítést a közös mentális tréningeken, és a köztünk lévő kohézió csak tovább erősödött. Ez döntő faktor lesz abban, hogy egymásért és a hazáért küzdjünk száztíz százalékon, és a lehető legjobb eredményt tudjuk elérni Horvátországban.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!