Atlétika
Szabó Beatrix

Karate: Tatán és Budapesten készültek az Európa-bajnokságra

Publikálva: 2021.05.17 Frissítve: 2021.05.17 Karate

Fontos hét előtt állnak karatékáink.

Keddtől szombatig a tatai edzőtáborban készült a jövő heti karate Európa-bajnokságra a magyar felnőtt karate válogatott kumités része, miközben a katások Budapesten edzettek. A 2021-es kontinensviadalt – amely tavaly a koronavírus-járvány miatt elmaradt – a horvátországi Porecsben rendezik meg május 19. és 23. között. Klubunkat Ilankovic Aleksandra, Sterck Laura és Hárspataki Gábor képviseli a kontinensviadalon.

Az Európa-bajnokságon küzdelemben indulók teljes kerete részt vett Tatán az olimpiai központban megtartott felkészülési táborban, még a közben érettségiző, fiatal Ilankovic Aleksandra is társaival készült.

A Hecker Balázs, Rebicek Gerd és Fischer Mihály válogatott edzők vezette táborban a sportolók jól érezték magukat, és bizakodóan várják a jövő heti megmérettetést – számolt be róla Büchler Zsolt szövetségi kapitány, aki szerint különösen pozitívban hatott a válogatott hangulatára, hogy a két héttel ezelőtti, lisszaboni Karate1 Premier League viadalon a versenyzők szinte mindegyike több fordulón is túljutott, és közben erős riválisokat sikerült legyőzniük. 

A Büchler Zsolt által irányított formagyakorlatosok, Nagy Botond és Sterck Laura Budapesten készültek. A csapat hétfőn utazik az Európa-bajnokságnak helyszínéül szolgáló Adria-parti kisvárosba, ahol szerdától vasárnapig tartanak a küzdelmek.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!