Kézilabda
Török Lilly

Karate: október végén jön a sportág idei fénypontja

Publikálva: 2023.03.18 Frissítve: 2023.03.17 Karate

A Magyar Karate Szövetség sajtótájékoztatójának fő témája az őszi világbajnokság volt.

Az idén ötvenéves magyar karate főeseménye a hazai rendezésű világbajnokság, melyre október 24-29. között kerül sor. A szövetség sajtótájékoztatóján az MKSZ elnöke, Dr. Mészáros János elmondta, hogy a jubileumi év méltó lezárása lesz a világesemény, és többek között arról ejtett szót, hogy a korábban tiltott sportág milyen nagy népszerűségnek örvend hazánkban, és az eredmények közül kiemelkedik klubunk karatékájának, Hárspataki Gábornak az olimpiai bronzérme.

Falusi Márton, az MKSZ alelnöke, a vb-t szervező bizottság vezetője kiemelte, azért is várható rekordmezőny, mert 2024-től új formában rendezik a sportági csúcseseményt. A budapesti lesz az utolsó klasszikus vb, ahol még létszámkorlátozás nélkül indulhatnak a résztvevők, utána viszont külön bonyolítják majd le az egyéni és a csapat-világbajnokságokat, és például egyéniben legfeljebb 32-en indulhatnak egy-egy kategóriában.

Büchler Zsolt szövetségi kapitány a vb-t felvezető versenyek sorából kiemelte a jövő héten, a spanyolországi Guadalajarában sorra kerülő Európa-bajnokságot, ahova teljes csapattal, 27 versenyzővel, benne több vb-részvételre esélyes karatéssal utazik a magyar válogatott.

Dr. Tahon Róbert, a szövetség főtitkára azt hangsúlyozta, hogy az elmúlt tíz évet tekintve már a harmadik nagy világverseny gazdája Budapest, s az a tény, hogy két Európa-bajnokságot ‒ egy felnőttet és egy korosztályosat ‒ követően 2023-ban vb-nek adhat otthont a főváros, a sportági világszövetség, a WKF részéről megnyilvánuló nagy bizalomnak a jele. Hozzáfűzte, hogy a hazai világbajnokságtól, amelyet a Papp László Budapest Sportarénában bonyolítanak le, érmet remél, s ha a szerencse is segít, akár több érem is itthon maradhat.

Forrás: MTI

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!