Atlétika
Jankovics Dániel

Karate: nyolc karatékánk küzd éremért szerdától a horvátországi kontinensviadalon

Publikálva: 2024.05.08 Frissítve: 2024.05.08 Karate

Május 8-12. között Zadarban zajlik az idei karate Európa-bajnokság.

Az Eb-re elutazott magyar válogatottban nyolc kék-fehér sportoló is harcba száll a legjobb helyezésért. A kumite nemzeti együttes Tatán edzőtáborozott a megméretés előtt, amelyről klubunk és a kumite válogatott vezetőedzője, Fischer Mihály a követlezőképp nyilatkozott. 

Jól sikerült a tábor, annyi és olyan intenzitású edzést vezényeltünk le, amennyi optimális volt a sportolók számára. Minden a terv szerint halad, már a helyszínen vagyunk, a versenyzők jó hangulatban várják a kezdést. Úgy érzem, hogy az érettebb klasszisaink és a feltörekvő fiatalok jó egyensúly alkotnak. Hárspataki és Tadissi zsenialitása megmutatkozott a táborban is, de mindenkinél vannak olyan kis részletek, amelyek, ha összeállnak, jó eredmény jöhet ki belőle. Három éremmeccset látunk reálisnak, amelyekből jó lenne, ha két érem születne.

Formagyakorlatban Fábián Csengének, míg küzdelemben Hárspataki Gábornak, Botos Botondnak, Csöppű Bencének, Nichols Dávidnak, Boussebaa Aichának, Ilankovic Aleksandrának, Fleischer Dórának szurkolhatunk. 

Forrás: Magyar Karate Szakszövetség

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!