Kézilabda
Farkas Johanna

Karate: minden idők legnagyobb világbajnokságára kerül sor jövő héten (GALÉRIA)

Publikálva: 2023.10.20 Frissítve: 2023.10.20 Karate

A rekordszámú tatamira lépő sportoló között kilenc kék-fehér versenyzőnek szurkolhatunk.

Október 24-29. között a Papp László Budapest Sportaréna ad otthont a karate világbajnokságnak, melynek sajtótájékoztatójára péntek délelőtt került sor. Az eseményen a sportági szakszövetség elnöke, Dr. Mészáros János elmondta, hogy hosszú évek óta pályáztak egy ilyen szintű verseny megrendezésére, ami jövő héten meg is valósul, és kijelenthető, hogy minden idők legnagyobb világbajnokságát fogjuk rendezni, már most 1250 felett jár a tatamira lépők névsora, ami a napokban még emelkedni fog, így rekordszámú sportoló küzd meg Budapesten a legjobb eredményért.

Schmidt Gábor, a sportigazgatási és fejlesztési ügyekért felelős helyettes államtitkár arról a három komponensről ejtett szót, amiért jó, hogy Magyarország a házigazda: ez a sportesemény tovább növeli hazánk presztizsét, ösztönző erővel bír a sportolásra, illetve a magyar emberek jó atmoszférát teremtve szeretnek szurkolni a versenyzőiknek. Nagy a nyomás a magyar sportolókon a hazai közönség miatt, de azt a tanácsolta számukra Schmidt Gábor, hogy kizárólag maguknak bizonyítsanak a világbajnokságon.

A nemzetközi sportvilág újra hazánkra figyel, tette hozzá Dr. Sas András a Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökség vezérigazgatója, akinek a célja, hogy professzionális élményt nyújtsanak a nézőknek és a sportolóknak egyaránt. Falusi Márton, az MKSZ alelnöke a kulisszatitkokba is beavatott minket: rohamosan fogynak a jegyek, közel teltház várható minden egyes nap, ahol összesen 350 önkéntes segíti a kiváló lebonyolítást, ráadásul új szabályok is debütálnak: elektromos pontozási rendszer.

Tahon Róbert főtitkár arról emlékezett meg, hogy az idén ötven éves karate hosszú utat járt be, míg a tiltott, tűrt kategóriák után támogatott sportággá vált. A sajtótájékoztatót pedig a szövetségi kapitány, Büchler Zsolt esélylatolgatása zárta, aki szerint, nehéz jóslatokba bocsátkozni, de minden kategóriában nagy esélyeink vannak, a vágy pedig, hogy küzdelemben legyen két éremmeccsünk, amiből az egyik döntő legyen, illetve egy jó helyezés, formagyakorlatban két éremmérkőzés, míg a parakaratékáktól három-négy érmet vár a szakvezetés.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!