Atlétika
Nagy Marcell

Karate: kvalifikációs versenysorozat: 2021 Dubaj, felnőtt világbajnokság és 2022 korosztályos Európa-bajnokság (GALÉRIA)

Publikálva: 2021.11.03 Frissítve: 2021.11.04 Karate

Beszámoló a versenyekról: Budapest Open, Croatia Open, Polish Open, Hungarian Open

Egyesületünk újabb kvalifikációs versenysorozaton vett részt. Ezek a megméretések pontszerző állomások voltak a felnőtt sportolók esetében a 2021 novemberi dubaji világbajnokságra, a korosztályos sportolóknak pedig a 2022 februári Európa-bajnokságra.

A versenysorozatból három, a Budapest Open, a Croatia Open és a Polish Open kiemeltnek számítottak, ahol az 1-3. helyezést elért sportolók 4,3, illetve 2 pontot tudtak szerezni.

A korosztályos versenyzőknek a Hungarian Open volt az utolsó lehetőség a kvalifikáció megszerzésére.

A dubaji felnőtt világbajnokságra: Sterck Laura, formagyakorlatban és csapatban (kata), Fábián CSenge csapatban (kata), Hárspataki Gábor, Baranyi Zsófia, Ilankovic Aleksandra egyéni és csapat kumite-ben míg Szegedi Döme és Botos Botond csapat kumite-ban szerzett indulási jogot.

A sportolók jövő héten hétfőn indulnak edzőtáborozni Tatára, ahol már csak és kizárólag a dubaji megméretésre készülnek közösen, a többi egyesületből kvalifikált sportolókkal.

A korosztályos versenyzők közül kimagasló létszámmal képviselteti magát az MTK Budapest. Tizenegy sportoló az alábbi kategóriákban indul a finnországi Európa-bajnokságon.

kata kategóriák:

Kovács Dominika Hanna, junior formagyakorlat

kumite kategóriák:

Tóth Zsombor Zoltán, kadet -52 kg (14 pontot szerzett),
Fischer Bálint, kadet -63 kg (9 pontot szerzett),
Dudás Zsombor Csaba, junior -61 kg (9 pontot szerzett),
Benkő Zsolt, junior +76 kg (6 pontot szerzett),
Botos Botond, U21 -75 kg (14 pontot szerzett),
Vitályos Eszter, junior -53 kg (6 pontot szerzett),
Fleischer Dóra, junior +59 kg (9 pontot szerzett),
Jakubovics Dalma, U21 -50 kg (7 pontot szerzett),
Baranyi Zsófia, U21 -55 kg (12 pontot szerzett),
Ilankovic Aleksandra U21 -61 kg (8 pontot szerzett).

A két külföldi verseny kifejezetten kiemelkedő volt a létszám és a versenytársak kvalitásait illetően is.

Croatia Open versenyen első helyen végzett: Tóth Máté Roland (Tóth Zsombor Zoltán ikertestvére), Fischer Bálint, Botos Botond.

Polish Open versenyen első helyen végzett: Tóth Zsombor Zoltán, Baranyi Zsófia, Ilankovic Aleksandra.

A kvalifikációs versenysorozatban a Tóth testvérek fej-fej mellett haladva, minden egyes megméretésen a döntőt egymás ellen vívták, és minimális pontkülönbséggel ezúttal Zsombor szerezte meg az indulás jogát a februári Eb-re, amely Prágában lesz. Érdekesség, hogy Máté az előző kvalifikációban minimális pontkülönbséggel vívta ki a lehetőséget arra, hogy a 2021-es augusztusi Európa-bajnokságon részt vegyen. A pontszerző állomásokon az összes döntőt szintén egymás ellen vívták a testvérek.

A fiúk nagyon tehetségesek, és edzőjük elismerően nyilatkozik róluk, nagy lehetőséget lát a fiúkban. A legutolsó verseny alkalmával – a Hungarian Open-en – fel is nevezte őket a már juniorkorúak közé. A fiúk júniusban töltötték be a 14 életévüket, de a már a 16-17 évesek között is győzni tudtak. Itt most Máté első, míg Zsombor második helyen végzett, egymás ellen döntőztek ismét.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!