Kézilabda
Török Lilly

Karate: az összesített ponttáblázatban a második legsikeresebb magyar klub lettünk (GALÉRIA)

Publikálva: 2022.09.19 Frissítve: 2022.09.19 Karate

Hétvégén csapatunk hazánk legnagyobb nemzetközi versenysorozatának állomásán, a Budapest Openen kezdte meg az őszi szezont.

Szeptember 17-18. között a Vasas jégcsarnoka adott otthont a huszonötödik alkalommal megrendezésre került nemzetközi karateversenynek. A Budapest Openen harminchat országból érkeztek résztvevők, több mint kétezer versenyző várta a megméretést. Az első versenynapon a felnőttek, az U21-esek és a juniorok léptek tatamira, vasárnap pedig a kadet- és gyereksportolók küzdelmeit láthattuk, összesen tíz szőnyegen. A verseny az utolsó kvalifikációs állomása volt az októberi korosztályos világbajnokságnak. Több versenyzőnknek is ezen a megméretésen dőlt el, hogy utazhat-e a világbajnokságra.

A szombati eredményeink a következőképp alakultak: Jakubovics Dalma, az U21-es és felnőttkorosztályban is az -50 kilogrammos kategóriában indult, előbbiben harmadik helyen zárt ‒ ezzel sikeresen kvalifikálta magát az októberi világbajnokságra ‒, utóbbiban pedig a dobogó legfelső fokára állhatott. Ilankovics Aleksandra szintén ebben a két korosztályban versenyzett, ám ő a -61 kilogrammosok között: az U21-ben aranyéremnek örülhetett, míg a felnőttek mezőnyében az ötödik helyen zárt. Az első napon a női mezőnyben Baranyi Zsófiának szurkolhattunk még, aki az -55 kilogrammos kategóriájában a harmadik helyet szerezte meg.

A szombati versenynap a férfi mezőnyben is érmeszerzéssel és kvalifikációval telt, hiszen Kozsán Balázs, az U21-esek között, -67 kilogrammban az ötödik helyen végzett, ami rendkívüli helyzetet teremtett. Balázs kvalifikációja során pontegyenlőség állt be, így az ő csoportjában plusz versenyt rendeltek el, amire Rijekában kerül sor jövő héten. Rajta kívül Kapdebo Botond, a felnőtt -84 kilogrammos súlycsoportban lett második.

A vasárnap pedig az ifjaké volt, kadet és ifi versenyzőinkért szurkolhattunk. Ez a nap sem maradhatott kvalifikáció nélkül, hiszen négy sportolónknak sikerült a világbajnoki részvételt kihatcolni. A kadetek között a kijutás sikerült Kovács Gergelynek (-52kg), aki második lett, Tóth Máténak (-57kg), aki első, valamint Török Pankának (-54kg) és Gáspár Laurának (-47kg), akik harmadik pozíciót szerezék meg.

A korosztályos világeseményre kijutó karatékáinkon kívül a kadet -47 kilogrammosok kategóriájában Halmágyi Chanel ezüstérmes lett, U14-ben Péter Csiki Csanád (-45kg) bronzérmet szerzett. Az U12-es -40 kilogrammosok döntőjében kék-fehér párharcra került sor, hiszen klubunk versenyzői csaptak össze egymással, ami Fejér Milán győzelmével zárult, őt pedig Kürk Zétény követett a dobogón. Sala Bíborka nyakába aranyérmet akaszthattak a verseny zárásaként.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!