Kajak-kenu
Korisánszky Dávid

Karate: kilenc sportolónkkal kezdődik a korosztályos világbajnokság

Publikálva: 2022.10.25 Frissítve: 2022.10.24 Karate

Szerdától lehet drukkolni versenyzőinknek.

Október 26-30. között a törökországi Konya városa ad otthont a kadét, junior és U21-es versenyzők világeseményének, melyen 105 ország 1850 sportolója vesz részt, köztük klubunk versenyzői is. A fiúk kadét mezőnyében Kovács Gergely (-52kg), Tóth Máté (-57kg), a junioroknál Dudás Zsombor (-61kg), és az U21-esek között Botos Botond (-75kg) sikeres szerepléséért szurkolhatunk.

Rajtuk kívül a lányok között Gáspár Laura (-47kg) és Török Panka (-54kg) a kadétek között lép tatamira, az U21-ben pedig Jakubovics Dalma (-50kg), és Ilankovic Aleksandra (-61kg) száll harcba. A küzdelmen túl a formagyakorlatban is van kék-fehér sportolónk, Kiss Maja a juniorok között mutathatja be gyakorlatát.

A válogatott hétfőn utazott el a világbajnokság helyszínére, ezt megelőzően a szövetségi kapitány, Büchler Zsolt beszélt a kitűzött célokról.

‒ Nagy létszámban veszünk részt a világbajnokságon, hiszen a harminchárom kategóriából huszonhatban lesz magyar versenyző. Tudni kell, hogy a korosztályos világbajnokság az elmúlt időszakban nagyon kinőtte magát. Tíz éve még arról beszélgettünk, hogy a vb időnként még könnyebb is, mint egy Európa-bajnokság, mert össze lehet kerülni gyengébb ellenfelekkel. Ez mostanra megszűnt, valamennyi induló roppant felkészült, és a világbajnokság erősségét tekintve már léptékekkel eltávolodott az Eb-től. Úgy érezzük, hogy két-három érem benne lehet a csapatban, de utóbbiak fényében már egy éremnek is örülni fogunk.

A csapatot Büchler Zsolt mellett Szathmáry Renáta, Tóth Beatrix, Hecker Balázs, Anti Zsuzsanna és Fischer Mihály válogatott edzők kísérték el Törökországba.

Forrás: karate.hu 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!