Atlétika
Moravcsik Angéla

Karate: kezdődnek a Világjátékok

Publikálva: 2022.07.07 Frissítve: 2022.07.06 Karate

Tizenegyedik alkalommal rendezik meg a multisporteseményt.

1981-ben Santa Clara adott otthont először a versenysorozatnak, melyet idén július 7-17. között Birminghamben rendeznek meg. A jubileumi tíz év után tizenegyedik alkalommal vehetnek részt a Világjátékokon azon sportolók, akik az olimpián nem szereplő sportágak valamelyikét űzik. Az olimpiához hasonlóan ezt a sporteseményt is négyévente tartják, mindig az olimpiát követő évben.

Hazánkat 17 sportágban 58 versenyző képviseli. A Világjátékokra kiutazó magyar csapat június végén letette az esküt, ahol dr. Mészáros János, a Nemzeti Versenysport Szövetség elnöke arról beszélt, hogy a kiutazó együttesnek minden esélye megvan arra, hogy minden idők legjobb eredményét érje el Birminghamben.

Két kék-fehér sportolóért is szoríthatunk, ritmikus gimnasztika szakosztályunkból Pigniczki Fanninak, és a karate szakosztályunk tokiói olimpiai bronzérmes karatékájának, Hárspataki Gábornak. Hársi és edzője, Fischer Mihály július elején utazott ki, majd New Yorkban az utolsó simításokat végezték el a felkészülési programban. Gábor július 9-én lép először tatamira, míg Fanni július 12-én kezdi meg a versenyzést.

A 2022-es birminghami Világjátékok hivatalos sportágainak 7 kategóriája:

Művészi sportok: tánc- és tornasportok 

Küzdősportok: ju-jitsu, karate, kick-box, muaythai, szumo, wushu

Labdajátékok: kajakpóló, fistball, flag football, floorball, kézilabda, korfball, lacrosse, racquetball, softball, fallabda, kerekesszékes rögbi

Precíziós sportok: íjászat, biliárd, golyósportok, bowling

Erősportok: erőemelés, kötélhúzás

Trendsportok: légisportok, maratoni kajak, duatlon, uszonyos úszás, frizbi, életmentés, tájékozódási futás, görkorcsolya, sportmászás, vízisí és wakeboard

Forrás: Magyar Karate Szövetség, Nemzeti Versenysport Szövetség

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!