Atlétika
Szabó Beatrix

Karate: két napon keresztül zajlik hétvégén a Budapest Open

Publikálva: 2022.09.16 Frissítve: 2022.09.15 Karate

Szombaton és vasárnap is több kék-fehér versenyzőért szoríthatunk a világsztárokkal teli mezőnyben.

Szeptember 17-18. között a Vasas jégcsarnoka ad otthont a huszonötödik Budapest Open nemzetközi karate versenynek. A megméretésre harminchat országból érkeznek résztvevők, mintegy ezerhétszáz versenyző várja izgalommal a hétvégét. Az első versenynapon a felnőttek, az U21-esek és a juniorok lépnek tatamira, vasárnap pedig a kadet- és gyereksportolók küzdelmeit láthatjuk – összesen tíz tatamin.

Klubunkból is számos versenyző megméreti magát a sorozaton, karate szakosztályunkból több mint negyven sportolónak szurkolhatunk a két nap során. Kék-fehér karatékáinkon kívül a kilátogatók a sportág olyan klasszis sportolóit láthatják harc közben, mint az olasz világbajnok, Angelo Crescenzo, vagy női mezőnyben az EB-győztes, ukrán Anita Szerogina.

Az MTK Budapest versenyzői közül pedig ott lesz küzdelemben ‒ ha csak a legsikeresebbeket tekintjük ‒ a -75 kilogrammosok kategóriájában Hárspataki Gábor, vagy a nők között Baranyi Zsófia, Ilankovic Aleksandra, míg formagyakorlatban Sterck Laura lép tatamira.

A megméretések mindkét napon reggel nyolc órakor kezdődnek, és egészen estig tartanak. Bővebb információk és eredmények a hivatalos honlapon találhatók.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!