Atlétika
Krizsán Xénia

Karate: két hetedik hely a világbajnokság elején

Publikálva: 2022.10.28 Frissítve: 2022.10.28 Karate

Szépen meneteltek fiataljaink a Konyában zajló korosztályos világversenyen.

Október 26-30. között a törökországi Konya városa ad otthont a kadét, junior és U21-es versenyzők világbajnokságának. Az első napon Kiss Maja formagyakorlatban, Kovács Gergely kadet -52kg-os valamint Tóth Máté kadet -57 kg-os kategóriában léptek Tatamira.

Maja csoportjában az ötödik helyen végzett, így nem jutott tovább a következő fordulóba. Kovács Gergely az első körben izraeli (1-0), majd lett (1-0) győzte le. A harmadik körben a súlycsoport Európa-bajnokával találkozott, ahol szoros meccsen 1-0-ra sajnos a belga versenyző bizonyult jobbnak, ezzel Gergő búcsúzott a világbajnokságtól.

Tóth Máté magabiztos győzelemmel kezdte a versenyzést görög ellenfelével szemben, majd a második körben nagyon erős japán versenyzővel találkozott, ahol sajnos nem sikerült megnyernie a mérkőzést, és mivel a japán karatéka nem jutott döntőbe, így sajnos Máté sem került vigaszágra.

A második napon Gáspár Laura, Török Panka és Dudás Zsombor képviselte szakosztályunkat. Laura egy győzelem után vereséget szenvedett japán ellenfelétől, aki viszont bevitte őt a vigaszágra. Itt sikerült még egy meccset nyerni a cseh versenyzővel szemben, azonban a következő körben szerb ellenfele útját állta, így a hetedik helyen végzett.

Török Panka három győztes meccs után a tatami döntőt török riválisával szemben elvesztette, azonban neki is lehetőség nyílt a vigaszágon való folytatásra. Itt sajnos nem sikerült a bravúr, ezzel Laurához hasonlóan ő is hetedik lett. Dudás Zsombor sajnos az első körben egyiptomi ellenfelétől kikapott, így kiesett.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!