Atlétika
Krizsán Xénia

Karate: jól sikerült a korosztályos vb-felkészülés

Publikálva: 2022.10.24 Frissítve: 2022.10.24 Karate

A héten kezdődő korosztályos karate-világbajnokságra készülő válogatott sikeres, mátraházi edzőtáborral hangolt az idei fő versenyre.

A törökországi Konyában október 26. és 30. között rendezik az idei korosztályos karate-világbajnokságot.  Magyarországot huszonhat fiatal képviseli az eseményen, az MTK Budapestből kilenc ígéret vívta ki a részvételi jogot. A múlt héten a teljes magyar válogatott Mátraházán készült a megméretésre.

Az edzőtáborban a világbajnokságra pontszerző versenyeken kvalifikált kadét (14-15 évesek), junior (16-17 évesek) és U21-es (18-20 évesek) karatésok a válogatott edzők irányításával napi két-három tréninggel készültek a törökországi vb-re. A felkészülést személyes részvételével segítette az olimpiai bronzérmes Hárspataki Gábor és a világbajnoki és Világjátékok-ezüstérmes Tadissi Martial.



A hazai szövetség tájékoztatása szerint az összetartás jól sikerült, így a fiatalok bizakodva várhatják a világbajnokságot. Többek között az utazó csapat tagja a már korosztályos Európa-bajnoki arany- és ezüstéremmel is rendelkező Ilankovic Aleksandra és a 2020-as budapesti Eb-n bajnoki címet nyert Jakubovics Dalma. Mindketten az MTK-s különítményt erősítik. 

(Forrás: karate.hu)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!