Kézilabda
Kekezovity Anna

Karate: Hárspataki Gábor Litvániában adta át tudását

Publikálva: 2024.04.19 Frissítve: 2024.04.19 Karate

Nemcsak versenyzőként, de edzőként is klubunk jó hírnevét viszi sportolónk.

Már nem ez volt az első alkalom karatákánk számára, hogy külföldre hívják szemináriumra, és azok alapján ahogy sikerült, nem is ez volt az utolsó ilyen felkérése olimpiai bronz- és világbajnoki ezüstérmes sportolóknak. Ezúttal a hétvégén Litvánia felé vette az irányt Hársi, ahol a szemináriumi edzőtáborban főedzőként tevékenykedett két napot. Több országból érkeztek olyanok, akik bővíteni akarták sportági tudásukat, amit Hársi edzései által meg is tehettek.

‒ Két nap alatt nyolc edzést tartottam a résztvevőknek, akik két csoportra voltak osztva: gyerekek és versenyzők. A fiatalok fejlesztésében a technika és a koordináció kapott hangsúlyt, míg a versenyzőknek szituációs és szériagyakorlatok, taktikai feladatokat és erő-állóképesség fejlesztés kapott főszerepet. Összesen százharminc résztvevő volt, és tíz edző kísérte figyelemmel a munkámat.

A siker pedig nem maradt el, karatékánk nagyon sok újdonságot, illetve kisebb fortélyokat is meg tudott osztani és mutatni a jelenlévőknek.  

‒ Szerencsére nagyon tetszett mindenkinek a két nap, és jó hír, hogy szeretnék, ha a jövőben megismétlődne az esemény. Ami további pozitívum, hogy ez nemcsak az én dicséretem, de az MTK Budapestet is népszerűsítem a szemináriumok által, nemzetközi szinten is hírneve van már a klubnak.

Hársi maga is nagyon élvezi a mentori szerepkört, amit ő is tud hasznosítani saját tanítványainál.

‒ Élvezem, hogy tudok segíteni, megpróbálok mindent átadni másoknak, aminek a birtokában vagyok. Én magam is pozitív impulzusokat kapok, amiket edzőként a haladó csoportomnál kamatoztatni tudok, nagyon sokat segít nekem is ez a tapasztalatszerzés. Legközelebb április végén Lengyelországba látogatok.

Sportolónk azonban az edzői szerep mellett továbbra is versenyez, javában készül az idei Európa-bajnokságra.

‒ A felkészülésem nagyon jól halad, remek formában érzem magam. Bízom benne, hogy a kontinenstorna hasonlóan jó eredménnyel zárul majd, mint a hazai rendezésű világbajnokság.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!