Atlétika
Nagy Marcell

Karate: Hárspataki Gábor és Fischer Mihály szerződést hosszabbított (GALÉRIA)

Publikálva: 2022.01.09 Frissítve: 2022.01.09 Karate

Olimpiai bronzérmes karatékánk, Hárspataki Gábor és edzője, Fischer Mihály 2024-ig kötelezte el magát a klubnál.

Nagyszerű évet zárt egyesületünk kiválósága, Hárspataki Gábor, aki röviden visszatekintett tokiói szereplésére.

– Lassan sikerül feldolgozni, mit vittünk véghez, rengeteg munka kellett ehhez a szép eredményhez. Ebből próbálunk építkezni a soron következő világversenyekre és hasonlóan szerepelni az Európa-bajnokságon és a világjátékokon.

Hársi új szerződéséről is beszélt és elmondta, nem volt nehéz döntés.

– Örülök, hogy az MTK Budapest tagja lehetek. Megbecsülnek, és nagyon hálás vagyok, hogy szerződést hosszabbíthattam. Olyan versenyzők körébe tartozom, akiknek minden biztosítva van ahhoz, hogy csak a sportra és a jó eredmények elérésére koncentráljanak.

Trénere, Fischer Mihály is boldogan írta alá új kontraktusát, aki immáron vezetőedzője klubunknak.

– Nem kellett sokat gondolkozni rajta, egyértelmű volt, hogy maradni szeretnék. Megbeszéltük, hogy az edzői teendőmet megerősítjük, így csak erre és a munka koordinálására kell összpontosítanom a jövőben.

Misi azt is elmondta, milyen hatással lehet a karateszakosztály életére az egyesület új küzdősportcentruma, amit 2022-ben adnak át.

– Reméljük, hogy ennek köszönhetően bővülni fog az utánpótlásbázisunk, hiszen nem mindegy, milyen körülmények között készülhetnek a sportolók, és milyen létesítménybe hozhatják a szülők a sportolni vágyó gyerekeket. Az MTK Budapest olyan központot hoz létre, ami Európában is egyedülálló és mindenképpen vonzó lesz a karate iránt érdeklődőknek.

Gábor egyelőre még a régi edzőteremben készül, a fő cél jelenleg az, hogy jól teljesítsen a júliusi világjátékokon.

– A világon a legjobb 8-10 karatéka indul, tehát nem lesz könnyű dolgom, ha sikerül kijutni. Mindenkire fel fogunk készülni, de az olimpiai bronzérem miatt rám is jobban oda fognak figyelni az ellenfelek. Szeretném, ha ezen a világversenyen is felállhatnék a dobogóra – mondta a 25 éves sportoló.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!