Karate
Sterck Laura

Karate: Hárspataki Gábor a döntőbe került, Ilankovic Aleksandra szombaton bizonyíthat

Publikálva: 2022.02.19 Frissítve: 2022.02.21 Karate

A Fudzsejrában zajló Premier League versenyén menetel előre klubunk kiválósága.

A február 18-20 között zajló verseny helyszíne az Egyesült Emírségek városa, Fudzsejra. A versenyen országunkat hét magyar versenyző képviseli, köztük Hárspataki Gábor és Ilankovic Aleksandra, akik az MTK Budapest karatékái. A megmérettetésen 55 ország képviselteti magát 342 versenyzővel. A tét nem kicsi, ugyanis a verseny során a nyári Világjátékokra is lehetősége nyílik kiharcolni az indulási jogot a sportolóknak.

Az eddigiektől eltérően történik a Premier League lebonyolítása, ugyanis az új szabályok értelmében minden állomáson, súlycsoportonként legfeljebb 32 versenyző léphet tatamira, akik a megszokott egyenes kiesési rendszer helyett csoportmérkőzésekre osztva, körmérkőzések folytán vívhatják ki maguknak a legjobb helyezést. Az egyenes kieséses részt csupán a legjobb nyolc versenyző között alkalmazzák.

A júliusi Birminghamben rendezendő multisporteseményre a kijutást nagyban befolyásolhatja a jó szereplés Fudzsejrában, hiszen az eseményre kategóriánként három fő kvalifikálhatja magát, a többi a világranglista első három helyezettjéből kerül ki. A világranglistát március 1-jén lezárják, így a vészesen közeli dátum miatt a jó fujairahi eredmény bebiztosíthatja olimpiai bronzérmesünk, Hárspataki Gábor szereplését a nyári multisport rendezvényére.

Hárspataki Gábor az első napon megkezdte szereplését a Karate1 Premier League versenyen, ahol a 75 kg-os súlycsoportban kiharcolta a döntőbe kerülést. A fináléra február 20-án kerül sor.

Forrás:Hungarian Karate Federeation

Gábor mellett február 19-én ‒ szombaton ‒ női vonalon is érdekeltek vagyunk, hiszen a 61 kilogrammosok kategóriájában Ilankovic Aleksandra lép tatamira.

A mérkőzéseket a Karate1 Premier League a WKF Youtube csatornáján a következő két napban élőben is figyelemmel lehet kísérni.

Egyéb információkat a versennyel kapcsolatosan itt olvashatóak.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!