Kézilabda
Poczetnyik Luca

Karate: három versenyzőnk lépett tatamira a budapesti világbajnokság nyitónapján (GALÉRIA)

Publikálva: 2023.10.24 Frissítve: 2023.10.24 Karate

Sterck Laura, Kapdebo Botond és Fleischer Dóra jó szerepléséért szurkolhattunk kedden.

A Papp László Budapest Sportarénában kedden kzedődött karate világbajnokság délelőtti programjában a kata versenyszám szerepelt. Sterck Laura a hármas tatamin, csoportjában utolsó előttiként kezdte meg a versenyzést. Laura a hétfős csoportból másodikként, 39.6 ponttal jutott tovább.

A következő kör nyolcfős csoportjából 40.4 ponttal a negyedik helyen jutott tovább sportolónk, ami azt jelentette, hogy már a legjobb tizenhat között jár Laura. A legjobb nyolcba kerülésért a harmadik fordulón át vezetett az út, két csoportban nyolc-nyolc versenyző küzdött meg a továbbjutásért, akik közül ugyanúgy négy-négy sportoló jutott tovább a finálékba. Sterck Laura 38 pontot ért el a harmadik körben, ami a csoportban a hatodik helyet jelentette, így Laurának nem sikerült a továbbjutás, a 13. helyen zárta a világbajnokságot egyéniben.

A délutáni program a kumite versenyszámokkal folytatódott, ahol először Kapdebo Botondot láthattuk tatamin. Boti a +84 kilogrammosok súlycsoportjában az albán Pakashtica Blodin ellen kezdett, ahol kis tapogatózással indult a párharc, sokat kellett várni az első pontra. Szerencsére Boti szerezte az elsőt, és ugyan egyenlített az albán, de végül egy parádés találattal 2:1-re megnyerte az összecsapást sportolónk.

A második körben Jovovic Nemanja volt az ellenfél, ahol Botit és a montenegróit is megintették passzivitás miatt. A folytatásban a montenegrói lendült bele jobban, a menet felénél járva 3:1-es előnyt dolgozott ki. Versenyzőnk nagyot küzdött, és sikerült is 3:2-re zárkóznia, de az egyenlítés már nem jött össze, így 3:2-re kikapott a második párharcán és véget ért számára a világbajnokság.

A nap utolsó MTK-s versenyzője Fleischer Dóra volt, aki a +68 kilogrammosok kategóriájában svéd ellenfelet kapott az első körben. A meccs itt is egy-egy intéssel kezdődött, nagyon taktikusan, a végletekig kivártak a felek támadásaink megindításával. Az utolsó fél perchez közeledve is pont nélkül álltak a sportolók, újabb intést kaptak mindketten. Dórinak több se kellett, második intése után az első pontját is megszerezte, ám sajnos Sophie Bao Bednarski sem tétlenkedett, 3:1-re megfordította az összecsapást és megnyerte a meccset, ami azt jelentette, hogy ő jutott tovább a következő fordulóba. 

Szerdán Hárspataki Gáborért, Ilankovic Aleksandráért és Jakubovics Dalmáért izgulhatunk.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!