Atlétika
Nemes Rita

Karate: három ötödik helyet szereztünk Horvátországban

Publikálva: 2022.07.06 Frissítve: 2022.07.06 Karate

Tizenegy sportolónk mérette meg magát a Youth League versenyen.

A horvátországi Porec városában lezajlott Karate Youth League versenyen több sportolónk is részt vett. A versenyzőket klubunk edzője, Fischer Mihály készítette fel a megméretésre. A július első hétvégéjén zajló eseményen tizenegy fiatal karatékánk szerepelt, Dalnoki Szofi, Fleischer Dóra, Gáspár Laura, Bárdi Nikolett, Kovács Gergely, Knirsch Patrik, Horváth-Matheidesz Vilmos, Tamási András István, Tóth Zsombor Zoltán, Tóth Máté Roland, Jakubovics Dalma.

Versenyzőink közül Tamási András István – az U14-esek 45 kilogrammos súlycsoportban, negyvennégy társával együtt versenyezve ‒ az elődöntős párharcát elvesztve a harmadik helyért szállhatott harcba, ám sajnos a bronzmeccsen is alulmaradt, így az ötödik helyen zárta a tornát.

Tóth Máté Roland és Tóth Zsombor Zoltán a kadetek között versenyeztek, Máté az -57 kilogrammosoknál, míg Zsombor az -52 kilogrammosok között. Zsombor az elődöntőig menetelt, addig négy győzelmet tudhatott magáénak, ám az elődöntős, majd a bronzmeccses vereségeket követően az ötödik helyet szerezte meg. Máté a tizenegyedik pozícióban zárta az eseményt. Jakubovics Dalma, az U21-es korosztályban az -50 kilogrammos súlycsoportban a fiúkhoz hasonló sorozatot futott be, az elődöntőben és a bronzmeccsen elszenvedett vereségek számára is az ötödik helyet eredményezték.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!