Kézilabda
Koronczai Petra

Karate: hárman is nagyon közel voltak az éremszerzéshez, ám egyedül Tóth Máté örülhetett a dobogónak

Publikálva: 2023.02.06 Frissítve: 2023.02.06 Karate

Fleischer Dóra és Gáspár Laura ötödik lett, míg Tóth Máté kiharcolta az aranyérmet.

Múlt hét szerdán utaztak el korosztályos válogatott sportolóink és edzőik az idei Európa-bajnokság helyszínére, Ciprusra. A kadét, junior és U21-es versenyzők Larnacában léptek tatamira, ahol 48 ország 1100 karatékája indult. Az első versenynapon a kadetek küzdöttek meg, akik közül Dalnoki Szofi az első két kört sikerrel vette, ám a harmadik párharc kifogott rajta, így véget ért számára a versenyzés.

A Tóth-testvérek közül Zsombor az első meccset nyerte, a másodikon elvérzett, ám Máté sikeresen menetelt, egészen a döntőig verekedte magát, sikerével már a vasárnapi döntők során egy sportolónkért biztosan szoríthattunk.

A második versenynapon a junioroké volt a főszerep, ahol +66 kilogrammban Fleischer Dóra és -48 kilogrammos súlycsoportban Gáspár Laura a bronzért szállhatott harcba, a vasárnapi finálék során. A döntő napján három éremszerzésben reménykedtünk, melyből végül egy valósult meg.

A junior lányok, Laura és Dóra elveszítette a bronzmérkőzést, így mindketten az ötödik helyen zárták a kontinensviadalt. Az öt győztes meccsel a döntőig menetelő Tóth Mátén a bosnyák Arnautovics sem fogott ki, 2-1-re legyőzte ellenfelét, így a dobogó legfelső fokán ünnepelhetett.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!