Kézilabda
Koronczai Petra

Karate: három érmet szereztünk A Corunában (GALÉRIA)

Publikálva: 2023.05.01 Frissítve: 2023.05.01 Karate

Korosztályos szinten a harmadik legrangosabb sorozaton is megjegyezték az MTK Budapest nevét.

Szakosztályunk sportolói a héten a Karate1 Youth League versenysorozat spanyolországi állomásán vettek részt. A Coruña városában lezajlott megméretés korosztályos szinten az Európa-bajnokság és a világbajnokság utáni legrangosabb verseny, ahol világranglista pontokat is szerezhettek a versenyzők.

A nyitónapon U21-es sportolóink léptek tatamira. Ilankovic Aleksandra a -61 kilogrammosok, Fleischer Dóra a + 68 kilogrammosok, míg Jakubovics Dalma az -55kilogrammosok között szállt harcba.

Dóri ugyan az első körben kikapott, ám ellenfele egészen a döntőig menetelt, így versenyzőnknek lehetősége nyílt a vígaszágon folytatni a küzdelmet a bronzéremért. Két győzelem után az esti bronzmérkőzésre vívta ki a jogot, ám sajnos ott francia ellenfelével szemben alulmaradt, így ötödik. helyen végzett.

Ilankovic Aleksandra öt győztes meccsel ‒ belga, német, olasz, spanyol, lengyel ellenfelekkel szemben ‒ egészen a döntőig menetelt. A fináléban sajnos ukrán ellenfele ellen nem sikerült a győzelem, így ezüstéremmel térhetett haza a nívós versenyről.

Szombaton kadet sportolóink kerültek reflektorfénybe, Tóth Máté -57 kilogrammban, Tóth Zsombor -52 kilogrammban, Halmágyi Chanel -47 kilogrammban, Török Panka -54 kilogrammban harcolt meg a legjobb eredményért. A nap végén két bronzéremnek örülhettünk, amit Tóth Máté és Török Panka szerzett, rajtuk kívül pedig Halmágyi Chanel a hetedik helyen zárt.

A zárónapon a legifjabbak bizonyíthattak, akik közül Péter Csiki Csanádnak sikerült helyezést elérnie, aki az U14 -45 kilogrammos kategóriában a hetedik helyet szerezte meg. 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!