Kézilabda
Farkas Johanna

Karate: éremszerzésből nem volt hiány a szlovák Grand Prix-n

Publikálva: 2023.02.20 Frissítve: 2023.02.19 Karate

Formagyakorlatban és küzdelemben is szép sikert értek el karatékáink.

Három napon át mérethették meg magukat sportolóink a rangos nemzetközi versenyen. Pozsonyban 27 ország több mint 1800 versenyzője szállt harcba, köztük népes magyar delegáció, 144 versenyző képviselte hazánkat.

A magyar sportolók között ott voltak kék-fehér kiválóságaink is, akik remek sikereket értek el. Az első versenynapon máris aranyéremnek örülhettünk, hiszen ‒ formagyakorlatban ‒ Sterck Laura állhatott a dobogó legfelső fokára.

A továbbiakban ‒ küzdelemben ‒ is számos érmet szereztek a mieink. A kadetek között Dalnoki Szofi második lett, míg a Tóth-testvérek közül most Zsombornak jött ki jobban a lépés, ő ezüst-, míg Máté bronzérmes lett. A junioroknál Gáspár Laura csak a döntőben talált legyőzőre, a felnőttek mezőnyében pedig Kapdebo Botond állhatott a dobogó második fokára. Ilankovic Aleksandra és Jakubobovics Dalma felnőtt mezőnyben és az U21-ben is tatamira lépett. Előbbi a felnőttek között harmadik, U21-ben második, utóbbi pedig a felnőttek mezőnyében lett ezüstérmes, az U21-ben pedig bronzérmes.

Forrás: Magyar Karate Szövetség 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!