Atlétika
Jankovics Dániel

Karate: érem nélkül tértek haza versenyzőink Athénból

Publikálva: 2023.01.16 Frissítve: 2023.01.16 Karate

Jakubovics Dalma állt a legközelebb a dobogós hely megszerzéséhez.

Elkezdődött a versenyszezon sportolóink számára is, a 2023-as évben először a görög fővárosban, a Karate1 Series A-sorozat első állomásán szerepeltek. Hét kék-fehér versenyzőnk utazott Athénba, hogy tatamira lépjen a legjobb eredményért. Az indulók között volt Ilankovic Aleksandra és Jakubovics Dalma, akik a jövő hónapban hazánkat is képviselik a korosztályos Európa-bajnokságon. Rajtuk kívül pedig küzdelemben Baranyi Zsófia, Kapdebo Botond és Csöppü Bence, illetve formagyakorlatban Sterck Laura és Fábián Csenge várta a megméretést.

Szakosztályunk indulói közül Jakubovics Dalmának sikerült első Karate1 Series A-versenyén a hetedik helyen zárnia. Dalma az első körben ugyan vereséget szenvedett portugál ellenfelétől, aki azonban egészen a döntőig jutott, így sportolónknak lehetősége nyílt a vigaszágon folytatni a versenyt.

Sikeres 2-0-s győzelmet aratott angol riválisával szemben, majd 1-0-ra legyőzte ukrán ellenfelét. A bronzmeccsért való csatában 1-0-s vereséget szenvedett, így hajszál híján, de lemaradt a vasárnapi bronzfináléról.  

Ilankovic Aleksandra két győztes és két vesztes meccsel végül a kilencedik helyen zárta a versenyt. A Fábián Csengével és Sterck Laurával felálló női katacsapat pedig hetedik lett a hetvennégy ország részvételével megtartott viadalon.

Fotó: Magyar Karate Szövetség

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!