Atlétika
dr. Nguyen Anasztázia

Karate: elhalasztották a jövő februárra kiírt prágai korosztályos Eb-t

Publikálva: 2021.12.09 Frissítve: 2021.12.09 Karate

A csehországi járványhelyzet miatt nem rendezik meg jövő februárban a korosztályos karate Európa-bajnokságot, az eseményre június közepén kerülhet sor Prágában.

A koronavírus-járvány jelenlegi csehországi helyzete miatt elhalasztják a jövő februárra tervezett prágai kadét, junior és U21-es karate Európa-bajnokságot, amely előtt bírói tanfolyamra és vizsgára is sor került volna – számol be a hazai szövetség honlapja.

A korosztályos kontinensviadalokon rendre remekül szerepelnek a magyar karatékák, köztük az MTK Budapest reménységei. Tavaly februárban Budapest adott otthont az Eb-nek, akkor két aranyérmet (az egyaránt MTK-s Baranyi Zsófia és Jakubovics Dalma) és három bronzot (egyiket az MTK-s Kiss Zsófia formagyakorlatban) szereztek a hazai kiválóságok, az idén a finnországi Tamperében pedig négy magyar ezüst volt az össztermés. Az augusztusi eseményen Baranyi Zsófia sokadszorra produkált kimagasló eredményt világversenyen. Az 55 kilós versenyzőnk a legutóbbi Eb-n csaknem megismételte 2020-as budapesti parádézását, s kevésen múlott, hogy U21-es Európa-bajnokként címet védjen küzdelmi kategóriájában.

A cseh szervezők és az Európai Karate Szövetség (EKF) megállapodása szerint a fiataloknak nyárig kell várni a következő hasonló megméretésre: az Európa-bajnokságot a tervek szerint 2022. június 17. és 19. között rendezik meg.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!