Atlétika
Moravcsik Angéla

Karate: Egységben az erő

Publikálva: 2021.05.03 Frissítve: 2021.05.03 Karate

Hársi Lisszabonban, a fiatalok hazai pályán remekeltek.

Premier League – Lisszabon

Hárspataki Gábor és edzője, Fischer Mihály április végén utazott el Lisszabonba, hogy részt vegyenek a februárról elhalasztott Premier League versenyen. Gábor a viadal előtt egyedi felkészítő időszakon esett át, aminek része volt a versenynap modellezése, mely során csapattársai is segítették őt. Gábor ennek köszönhetően kiváló fizikai és mentális állapotban érkezett meg, szépen menetelt előre, és az első két meccsén győzni tudott. Az első összecsapásán a kazah Jerem Ainazarovot verte 4-3-ra, míg a második meccsén török vetélytársát 1-0-ra.

A harmadik küzdelem során az a Bahman Asgari tudta megverni Gábort 1-0-ra, aki vezeti az olimpiai ranglistát, így mindenképp fegyvertény, hogy csak egy pontot hozott Gábor ellen. Mivel Asgari bejutott a fináléba, így Gábor a vigaszágon folytathatta. Itt Ivan Korabaut sikerült megvernie klubunk kiválóságának – többek közt – a jó ütemben kikért videóbírózásnak is köszönhetően.

A vasárnapi bronzmeccsen Gábor hamar pontokat szerzett az ukrán Horuna ellen, ám ezután vetélytársa sarokba kényszerítette, megdobta, így megfordult a találkozó. Gábor ezután sajnos már nem talált lehetőséget a pontszerzésre a passzív ukrán ellen, így az ötödik helyen végzett a rangos versenyen, mely a két hét múlva megrendezendő Európa-bajnokság előszobája.

A verseny fontos állomása volt az olimpiai felkészülésnek, és jól mutatja, remekül halad karatékánk. Bizakodva tekinthetünk a jövő felé Gábor teljesítménye alapján, várjuk és készülünk az Európa-bajnokságra, valamint a júniusi olimpiai kvalifikációs versenyre – értékelte Fischer Mihály a viadalt.

Shito OB verseny

Május 1-jén rendezték a nyílt Shito országos bajnokságot, melyen csapatunk utánpótlás-versenyzői – 13 éves korig – mutathatták meg tudásukat. A szervezők három kategóriába osztották a sportolókat, hogy ne legyenek nagy tudásbéli különbségek.

Katában Benkő Szonja harmadik lett, míg Lukács Ábel a második helyen zárt.

Kumitésaink közül Megyesi Anna és Megyesi Lili két kategóriában is aranyérmet szerzett, míg Bárdi Barbara saját csoportjában arany, felnevezett kategóriában ezüstérmet nyert.

Fischer Ádám Hunor, Nagy Petra, a nagyobbak között pedig Dalnoki Szofi és Kovács Gergely is a második lett. Kürk Zétény, Ráthonyi Vivien, Badak Barnabás és Tóth Máté bronz, Tóth Zsombor pedig aranyérmet hozott haza.

Sepsiszentgyörgyről érkező sportolóink is kitettek magukért: Török Panka, Both Bíborka, Jakab Eszer Abigél és Kiss hanna első, Galiger Szilárd, László Kincső és Vargha Zselyke második, Jakab Eszter, Antal Gréta, Borbély Eszer, Fejér Balázs, Fehér Milán, Gyárfás Zsolna, Kányádi Mihály, Márkó Kincső, Olosz Gábor, Péter-Csiki Csanád, Sala Bíborka és Tölgyesi Gergő harmadik helyen végzett.

Összességében elmondható, hogy a csapategység nagyon erős. Míg Fischer Mihály Lisszabonban segítette Hárspataki Gábort, addig itthon a tapasztaltabb sportolók támogatták a fiatalabbakat. A sepsiszentgyörgyi dojo vezetője, Vass Hunor fogta össze és koordinálta a csapatot. A sok szép eredmény alapján jó előjelekkel indulhatunk az egy hónap múlva sorra kerülő korosztályos magyar bajnokságon.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!