Atlétika
Nagy Marcell

Karate: egy arany- és egy ezüstéremnek örülhettünk Prágában

Publikálva: 2022.06.20 Frissítve: 2022.06.19 Karate

Baranyi Zsófia az első, míg Ilankovic Aleksandra a második helyen végzett súlycsoportjában a prágai korosztályos Európa-bajnokságon.

Tizenkét kék-fehér versenyzővel vágtunk neki a június 17–19. között lezajlott prágai kadet, junior és U21-es karate Európa-bajnokságnak. A fiúk között hét sportolónak, Kozsán Balázsnak, Botos Botondnak, Dudás Zsombornak, Knirsch Patriknak, Tóth Zsombor Zoltánnak, Tóth Máténak és Fischer Bálintnak szoríthattunk. A lányoknál pedig öten léptek tatamira: Jakubovics Dalma, Baranyi Zsófia, Ilankovic Aleksandra, a junioroknál Ianculescu Zsófia és Fleischer Dóra. Karatékáink közül ketten éremmel a nyakukban térhettek haza.

A verseny utolsó előtti napján már megkezdhettük az ünneplést, hiszen akkor már biztossá vált, hogy Ilakovic Aleksandra és Baranyi Zsófia is a fináléban harcolhat, ám az érem színe még kérdéses volt. Mindketten az U21-esek között léptek tatamira, Zsófi az 55 kilogrammosok között, Aleksandra egy súlycsoporttal feljebb, a 61 kilogrammosok kategóriájában versenyzett.

Baranyi Zsófi útja a döntőig a portugál Constanca Matos elleni párharc után a szerb Brankica Negovanocs 2-0-s legyőzésével valósulhatott meg. A fináléban pedig a skót Amiee Pollarddal szemben elért 1-0-s sikerrel megszerezte második kontinensviadali címét.

Ilankovic Aleksandra dán sportolóval csapott össze az aranyéremért, és ellenfele, Trine Fuyu Lind nyert, így versenyzőnk ezüstéremmel zárta a csehországi Európa-bajnokságot.

Fotók: Magyar Karate Szövetség 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!