Kézilabda
Andróczki Flóra

Karate: Dalnoki Szofi és Fleischer Dóra térhetett haza éremmel a nyakában a georgiai fővárosból

Publikálva: 2024.02.12 Frissítve: 2024.02.12 Karate

Mindkét versenyzőnk a harmadik helyen végzett a korosztályos Európa-bajnokságon.

Péntektől vasárnapig Georgia adott otthont a kadet, junior és U21-es Európa-bajnokságnak, melyen összesen tíz kék-fehér sportoló lépett tatamira. Az első versenynapon a kadetek kaptak főszerepet, akik közül a formagyakorlatos Kiss Maja egy győzelemmel és egy vereséggel, kumitéban pedig Török Panka és Kovács Gergely a hetedik helyen zárta a napot.

Dalnoki Szófia viszont egészen a döntő kapujáig menetelt, és ugyan a fináléba nem sikerült bejutnia, de vasárnap bronzcsata várt rá. Ám előtte még következett a szombati program, amelyen a junirok és az U21-es sportolók kaptak főszerepet. Közülük Gáspár Laura a hetedik helyen végzett, Fleischer Dóra pedig a bronzmérkőzésen bizonyíthatott vasárnap.

Dalnoki Szofi a kadet -47 kilogrammosok közötti bronzmeccsen ukrán ellenfelet kapott, Fleischer Dóra pedig az U21 +68 kilogrammosok kategóriájában német ellenféllel mérte össze magát. Mindkét karatékánk remekül teljesített, így Szofi és Dóri is Európa-bajnoki bronzérmesként hagyhatta el Tbiliszit.


Elégedettek vagyunk a csapattal, hiszen három-négy érem megszerzését vártuk, és ez meg is lett. Formagyakorlatban örömteli, hogy a legerősebb kategóriában, egy nagyon komoly U21-es férfi mezőnyben tudtunk bronzérmet szerezni. Küzdelemben pedig mind a három korosztályban sikerült egy-egy magyar versenyzőnek dobogóra állnia. Amit pedig az edző kollégákkal együtt valamennyien kiemeltünk, hogy a korábbi évekkel ellentétben most sikerült a legnagyobb téttel bíró mérkőzéseken jól szerepelnünk, hiszen az öt éremmeccsünkből négyet is meg tudtunk nyerni – értékelt Büchler Zsolt szövetségi kapitány. 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!