Kézilabda
Szőke Szonja

Karate: Baranyi Zsófiát is díjazta az NVESZ

Publikálva: 2021.06.10 Frissítve: 2021.06.10 Karate

Klubunk karatékája rászolgált az elismerésre.

A 2020-as esztendő legjobbjait jutalmazta a Nemzeti Versenysport Szövetség. Az NVESZ díjátadóján tizenegy versenyző részesült kitüntetésben – köztük a tavaly februári budapesti utánpótlás karate Európa-bajnokság U21-es korosztályában aranyérmet nyert – Baranyi Zsófia.

A koronavírus járvány sújtotta tavalyi évben csak töredékét rendezték meg a világversenyeknek, ezáltal az NVESZ-hez tartozó sportágakban is a szokásosnál kevesebb kiemelkedő eredmény születhetett 2020-ban. A keddi alkalmon kilenc sportág tizenegy világbajnoki, vagy Európa-bajnoki érmesét díjazták.

dr. Mészáros János, az NVESZ – és egyben a Magyar Karate Szakszövetség – elnöke elmondta: rendhagyó, embert próbáló év van a sportágaik mögött, és reméli, hogy soha többé nem lesz ilyenben részük.

A legtöbb tagszövetségünk versenyzői nem tudtak sem világbajnokságon, sem Európa-bajnokságon részt venni. Volt azonban egy-két sportág, amelyben rendeztek világversenyt, és az ezeken eredményes kiválóságok kaptak most elismerést – nyilatkozta a sportvezető.

Forrás: karate.hu

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!