Kézilabda
Pál Tamara

Karate: Az olimpia a tét Párizsban

Publikálva: 2021.06.11 Frissítve: 2021.06.11 Karate

Hétvégén rendezik a karatézók olimpiai kvalifikációs viadalát.

Tokióban karatéban nyolc versenyszámban – férfi és női formagyakorlatban, valamint három-három küzdelmi súlycsoportban – avatnak olimpiai bajnokot. Valamennyi kategóriában tízfős lesz a mezőny.

A párizs kvalifikációs tornán, klubunkat formagyakorlatban Sterck Laura, küzdelemben Ilankovics Alexandra és Hárspataki Gábor képviseli.

A több mint két és fél éven át tartó olimpiai pontszerző sorozatban kategóriánként a négy-négy legjobban szerepelt karatés biztosította helyét a játékokon, és a házigazda jogán mindenhol lesz japán induló is. A sorozatban a magyarok közül klubunk sportolója, Hárspataki Gábor végzett a legelőkelőbb helyen, aki a 75 kg-ban tizedik lett.

A következő lehetőség a tokiói részvételre a hétvégi párizsi olimpiai kvalifikációs torna, ahol mind a nyolc versenyszámban nemzetenként egy fő indulhat, és a hatalmas mezőnyökből az első három-három helyezett csatlakozhat a helyüket már biztosítókhoz.

A karate történelem egyik legfontosabb versenyére kerül sor, hiszen itt, valamint ezt követően a szabadkártyákkal dől majd el, hogy kik jutnak ki a tokiói olimpiára – jelentette ki dr. Mészáros János, aki a helyszínen szurkol a magyaroknak.

Hatalmas a tét, mindenki itt van, aki eddig nem szerzett részvételi jogot. Kijelenthetem, hogy magyar részről mindenki megtett mindent az elmúlt időszakban, az edzők és a versenyzők a szakmai munkában, a szövetség pedig a feltételek biztosításában. Ugyanakkor nagyon nehéz dolgunk lesz, hiszen versenyszámonként csak tízen jutnak ki az olimpiára. Válogatottjaink közül Tadissi Martial és Hárspataki Gábor a világ legjobbjai közé tartoznak, és reméljük, hogy sikerül kihozniuk magukból a csúcsformát, de a többiek is okozhatnak kellemes meglepetést. Bízunk benne, hogy magyar versenyző is lesz majd az érmesek között – nyilatkozta az MKSZ elnöke.

Olimpiai kvalifikációs torna, Párizs, a magyar indulók:

Formagyakorlat:

Férfiak: Nagy Botond

Nők: Sterck Laura

Küzdelem:

Férfiak:

67 kg: Tadissi Martial

75 kg: Hárspataki Gábor

+75 kg: Molnár Dániel

Nők:

55 kg: Molnár Réka

61 kg: Ilankovic Aleksandra

+61 kg: Pap Dorottya

Program:

Péntek: női formagyakorlat, férfi 67 kg, női 55 kg

Szombat: férfi formagyakorlat, női 61 kg, férfi 75 kg

Vasárnap: férfi +75 kg, női +61 kg

A versenyről információk és az eredmények elérhetők ITT.

A kvalifikációs torna történései élőben nézhetők a WKF Youtube csatornáján.

Forrás: karate.hu

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!