Atlétika
Szabó Beatrix

Karate: a női kumite csapat feltette magát a sportági térképre, ötödik helyen zárta a budapesti világbajnokságot (GALÉRIA+VIDEÓ)

Publikálva: 2023.10.29 Frissítve: 2023.10.30 Karate

A Boussebaa Aichával és Ilankovic Aleksandrával felálló alakulatunk a bronzmérkőzésen Horvátország legjobbjaitól szenvedett vereséget.

A 26. WKF Karate világbajnokság zárónapja is tartogatott számunkra izgalmakat, hiszen a délelőtti program során a női kumite csapat a bronzéremért küzdhetett meg Horvátországgal. A négy főből álló csapatnak, két kék-fehér versenyző, Boussebaa Aicha és Ilankovic Aleksandra is a tagja volt, az alakulat pedig Molnár Rékával és Pap Dorottyával egészült ki. Nem számíthattunk egyszerű menetre, hiszen a horvát csapatot rendkívül jó felépítésű, magas versenyzők alkották. 


A horvátok elleni bronzcsatában Bousseba Aicha, Molnár Réka és Ilankovic Aleksandra összeállításban léptek tatamira a mieink, akik közül Aichaé volt az első meccs. Bő fél perc alatt 4:0-s hátrányba kerültünk, majd a horvátok videózási kérelmét három ponttal jutalmazva 7:0-s előnyt épített ki ellenfelünk. A meccs 8:0-s horvát győzelemmel zárult.

Molnár Réka volt a második, aki harcba szállt, az összecsapáson, melyen a horvát versenyző talált be először, és szerzett pontot. A küzdelem folytatásában is a kezében tartotta a horvát a meccset, amit 7:0-ra meg is nyert. Összesítésben két győzelemmel a horvátoké lett a bronzérem, a mieink pedig az ötödik helyen zárták a világbajnokságot.


Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!