Atlétika
Nagy Marcell

Kár az utolsó tíz percért

Publikálva: 2020.08.15 Frissítve: 2020.08.15 Kézilabda

Sokáig tartottuk a lépést a Siófokkal, de a hajrára megroppantunk.

Siófok KC–MTK Budapest 40-29 (17-15)
Kiss Szilárd Aréna
Vezette: Fekete T., Tóth D.

Siófok KC: Szikora – Such 4, Tomori 2, Jezics 3, Pena 3, Kobetics 3, Aoustin 4
Csere: Eckerle – Snelder 5, Böhme 5, Kiss N. 3, Tóth G. 2 (1), Hársfalvi 5, Horacek, Niombla 1
Vezetőedző: Bent Dahl

MTK Budapest: Suba – Dávid-Azari 2, Dakos 6, Szabados 1, Bujdosó-Gerháth 2, Marincsák 4, Pelczéder 2
Csere: Győri – Szekerczés, Pál T. 11 (3), Juhász E., Sári 1 (1), Sallai, Bartos
Vezetőedző: Golovin Vlagyimir

Hétméteresek: 1/1, ill. 4/4
Kiállítások: 14, ill. 4 perc

Mint oly sokan mások az országban, kézilabdacsapatunk tagjai is a Balaton felé vették az irányt a szombati hőségben. Golovin Vlagyimir tanítványai azonban nem strandolni érkeztek a déli partra, hanem a K&H liga következő kiírásának egyik legfőbb esélyese, a Siófok KC otthonában játszottak felkészülési mérkőzést.

Az első pár perc meglehetősen kapkodó játékot hozott, mindkét oldalon bőven voltak rontott lövések, labdaeladások. Az első találatot ugyan a hazaiak szerezték Camille Aoustin révén, de Pál Tamara hétméteresből hamar egyenlítettünk, majd Marincsák Nikolett góljával a vezetést is megszereztük. A folytatásban is kiegyenlített játék folyt, amelynek két fő letéteményese Suba Sára és Marincsák Nikolett volt: előbbi bravúrokkal tartotta meccsben csapatát, utóbbi gólokkal és remek bejátszásokkal véttette észre magát. Bent Dahl az első félidő derekán, 6-7-es állásnál kérte ki első idejét, és szavai nyitott fülekre találtak. A 24. percben Golovin Vlagyimir is váltott pár szót tanítványaival, és ekkor már két góllal a Siófok vezetett. Bár a folytatásban tovább nőtt a hazaiak fórja, végül 17-15-ös állásnál vonultak pihenőre a csapatok.

A szünet után ott folytatták a felek, ahol tíz perccel korábban abbahagyták: a Siófok stabilan őrizte egy-kétgólos fórját, de hiába a nemzetközi klasszisok sora, eleinte nem tudta lerázni csapatunkat. 40 perc játék után a mieink rövidzárlatát kihasználva meglépett ugyan Bent Dahl együttese (26-21), de ekkor még úgy tűnt, van visszaút, faragni tudtunk hátrányunkból. Golovin Vlagyimir 29-26-os állásnál hívta össze játékosait, ekkor még több mint 11 perc volt hátra a mérkőzésből. A hajrához közeledve sajnos alábbhagyott az önbizalmunk és a koncentrációnk, az utolsó 10 percben mindössze egy gólt szereztünk, amit a Siófok meg is büntetett, és így végül sima győzelemnek örülhetett.

Folytatás Rácalmáson, a Kisvárda ellen!

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!