Kézilabda
Koronczai Petra

Kár a negyedik negyedért (GALÉRIA)

Publikálva: 2018.12.05 Frissítve: 2018.12.05

A rossz kezdés után kétszer is sikerült közel kerülni, de 32–28 és 50–44 után is tudott újítani az NKE-Csata, a záró tíz percben pedig semmi sem sikerült: így lett 74–47-es vereség a vége.

A hazaiak az első három támadásukból betaláltak, mi nem – ez sajnos megadta a meccs alaphangját, és nem éppen pozitívan a mi szemszögünkből, már 7-0 volt az állás, amikor két és fél perc elteltével Szabó Flóra végre megtörte a jeget. Sajnos úgy látszott, a hazaiak hamar letörték a mieink harci szellemét, amiben a jól időzített importpontok mellett az is közrejátszott, hogy a gyűrűn pattogó nem tökéletes dobások a Csata részéről rendre beestek, míg vendégrészről rendre kifelé perdültek. Talán a hazai pálya előnye, talán a nagyobb önbizalom...

Nagyon nem álltunk jól 28-10-nél, de szerencsére Süle Krisztina ekkorra időzített hat nagyon fontos pontot, amivel megindult a felzárkózás, a későbbiekben is leginkább az ő vezérletével: újabb két hárompontost dobott, ezzel 30-22-re módosult az állás, vagyis nyolc pontra kapaszkodtunk fel. És sikerült még közelebb férkőzni, amikor Szabó Flóra is betársult a pontgyártásba, 32-28-nál már az egyenlítés is kézzel fogható közelségbe került az első félidő hajrájában, pedig feljegyezhettünk már ekkorra két kihagyott MTK-s büntetőt, sőt elrontott leindítást is.

Korábbi játékosunk, Nagy-Bujdosó Nóra triplája a legrosszabbkor jött a nagyszünet előtt – hiába, a rutin.

Támadásban és védekezésben is sok pontatlanság csúszott játékunkba a nagyszünet után, nüanszokon múlt, hogy ahelyett, hogy közelebb kerültünk volna az ellenfélhez, tovább nőtt a különbség. De sajnos tovább nőtt, egészen 15-ig, aztán egy darabig tíz pont környékén stagnált a harmadik játékrészben. A védekezésbeli bányászmunka kezdte meghozni az eredményét, sokáig 50 ponton ragadt a Csata, Wéber Fruzsina tripláját, majd egy szépen kidolgozott duplát követően 50-44-nél már csak hat pont volt a hátrány, azonban a negyedbeli végszó megint nem a miénk volt.

Még nagyobb baj volt, hogy a záró játékrész elején is bentragadtunk, támadásban semmi sem sikerült, miközben teltek az értékes percek, és sorjáztak a hazai kosarak. Sajnos ebben az is közrejátszott, hogy a túlsó kispadról sokkal több pont érkezett (a végére 29–10-re alakult ez a mutató, nem ide), de az is, hogy amikor dobást rontottak a Csata játékosai, rendre visszaszerezték a támadólepattanót, és bizony a 22 eladott labdánk sem segített. A negyedik negyedben a hetedik percben találtunk be először, amikor már 68-44 volt az állás, vagyis 18 pontot kaptunk sorozatban.

Végeredmény:

NKE-Csata–MTK Budapest 74–47 (23–10, 12–18, 20–16, 19–3)

Statisztika

Nagy Dóra: – A tűz és akarás nélküli játék ide vezet. Ahhoz, hogy hétvégén helyt tudjunk állni, ennek a csapatnak a másik arcát kell mutatnia, ami már többször előjött nehéz helyzetekben.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!