Kajak-kenu
Korisánszky Dávid

Kaposvári sokk

Publikálva: 2016.01.29 Frissítve: 2016.01.29 Röplabda

A női röplabda NB I 17. fordulójában az MTK Budapest Kaposvárra látogatott. A hatalmas küzdelmet hozó találkozót végül öt szettben a hazaiak nyerték.

1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem – MTK Budapest 3-2 (–16, 14, –23, 18, –15)

1. MCM-Diamant KE: Pintér, Jezerniczki, Jenei, Pedranzini, Duduka, Horváth A. Csere: Csitári (liberó), Rák, Fáth, Pós
Vezetőedző: Mészáros Péter

MTK Budapest: Kmezics, Szűcs K., Papp O., Hackl, Józsa, Lutter Csere: Nagy F. (liberó), Kilyénfalvi, Cicic, Petőváry, Török
Vezetőedző: Hollósy László

A tabellán elfoglalt helyezések (hatodik, illetve nyolcadik), és a két együttes őszi találkozója alapján, a fővárosiak tűntek a péntek esti mérkőzés esélyeseinek, bár tudták, Kaposváron mindig meg kell szenvedni a pontokért.

Az első játszma – eleinte –kiegyenlített játékot hozott, az első technikai szünetben mindössze két pont volt a somogyiak előnye. Az idő múlásával azonban elhúzni látszott a Kaposvár. 14-7-nél már másodszor kért időt Hollósy László. A hazaiak felszabadultabbnak tűntek, szemmel láthatóan élvezték a játékot. Sajnos a szett végéig már nem olvadt a fórjuk így magabiztosan nyertek (25-16).

A második szett sem kezdődött jól, az első technikai szünetben három pont volt a hazaiak előnye. A vendégek mestere a harci kedvet kérte számon csapatán, és szavai nyitott fülekre találtak. Megjött az MTK Budapest önbizalma, és egyre többet hibáztak a somogyiak. A második pauzában a vendégek vezettek öt ponttal, és a játszma végéig tovább tudták növelni előnyüket (14-25).

A harmadik játszma kiegyenlített játékot hozott, bár szinte végig a kék-fehérek mentek egy-két ponttal. Nem tudták azonban leszakítani ellenfelüket, a rengeteg nyitásrontás miatt. A második technikai szünetben is a vendégek vezettek három ponttal, de a Kaposvár, Mészáros Péter időkérését követően megrázta magát, és végül kihasználta a fővárosiak megingásait (25-23).

A negyedik szett ismét az MTK Budapestnek sikerült jobban, Hollósy László lányai végig vezettek. Az idő múlásával egyre nőtt a kék-fehérek előnye, nem akarták elengedni a pontszerzés lehetőségét. Nem könnyítettete meg a dolgukat a bírói kettős működése, de végül ennek ellenére is összejött az egyenlítés (18-25).

A döntő játszmát az MTK Budapest kezdte jobban, a fordulásnál három pont volt a vendégek előnye. Ezt követően azonban felzárkózott a Kaposvár, és fej-fej mellett gyűjtögették a pontokat a csapatok. Így ment ez egészen 16-15-ig, amikor a hazaiak végül megadták a kegyelemdöfést, és bezsebelték a győzelemért járó két pontot (17-15).

Az MTK Budapest ezzel a vereséggel továbbra is a hatodik, és készülhet a vasárnapi, Vasas-Óbuda elleni találkozóra.

Hollósy László: – Elnézést kérek a szurkolóinktól, nagyon szégyellem magam. El kell gondolkoznunk a hogyan továbbról, illetve át kell értékelni a céljainkat és a terveinket. 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!