Karate
Hárspataki Gábor

Kanadai tornagyőzelem

Publikálva: 2017.09.18 Frissítve: 2017.09.18 Tenisz

Timi másodszor nyert párosban tornát idén.

Coupe Banque Nationale (250 ezer dollár, fedett pálya) páros, döntő
Babos Tímea, Andrea Hlaváčková (magyar, cseh, 1.) – Bianca Andreescu, Carson Branstine (kanadai) 6-3, 6-1

Ez a nap is nagyon hosszú volt, nem volt egyszerű. Nyilván sajnálom az egyéni döntőt, de a hét elején azt gondoltam és mondtam volna, hogy jó dolog lenne és elfogadnám, ha bejutnék a fináléba. Természetesen utólag picit mérges és szomorú voltam, mert a kezemben volt az esély. De ez ilyen, most így sikerült. Úgy érzem, ez nagyon jó eredménynek tekinthető. Nyilván nem volt egyszerű ezen a héten egyedül, az edzőm nélkül versenyezni. De örülök, hogy így sikerült megoldani, és hogy így tudtam küzdeni. Nehéz és sok mérkőzésem volt, az is nehezítette a dolgomat. A párosról annyit, hogy nagyon fontos volt a szingapúri világbajnokság szempontjából. A tornagyőzelem volt a cél, amit teljesítettünk, nagyon örülünk ennek – nyilatkozta Timi.

Timi és cseh társa tavasszal Rabatban nyert WTA-versenyt, majd Madridban is döntős volt. A quebeci finálét is esélyesként kezdte a WTA Finals-szereplésért is küzdő, az 1. helyen kiemelt kettős és simán meg is nyerte a mérkőzést a két kanadai tinédzser ellen.

A 28 perces első játszma nyitányaként Timi és Hlaváčková 30-ra brékelt, majd kiválóan adogatott. A hetedik gémben a magyar-cseh kettős 40-re nyerte el ellenfele szerváját, majd váratlanul elbukta a sajátját. A kanadai kettős azonban nem tudta szorosabbá tenni a szettet, mivel a következő gémben az első helyen kiemelt páros brékelt 15-re.

A második felvonás 2-1-ig alakult szorosan. Ekkor Timi és Hlaváčková brékelt 40-re, majd a 0-ra nyert saját adogatás után 15-re nyerte el a hazai kettős adogatását. Az utolsó játékot 30-ra hozta a magyar-cseh páros.

Timi a két wimbledoni finálé mellett 23. alkalommal játszott párosban döntőt a WTA Touron. A magyar játékos 13. alkalommal maradt veretlen aktuális társával. Idén Sydneyben az orosz Anasztaszija Pavljucsenkovával maradt veretlen, majd jött Andrea Hlaváčková oldalán a marokkói és a kanadai végső siker. A cseh játékos 2011-ben a Roland Garroson, míg 2013-ban a US Openen ünnepelhetett bajnokként, a WTA Touron 20 végső sikernél jár.

Forrás: babostimea.hu

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!