Atlétika
Jankovics Dániel

Kajak-kenu: „Jót tett a lelkemnek ez a siker” – Korisánszky Dávid

Publikálva: 2021.09.21 Frissítve: 2021.09.21 Kajak-kenu

Egyesületünk kenusával, Korisánszky Dáviddal beszélgettünk, aki a hétvégén C2 mix 200 méteren bronzérmet szerzett a koppenhágai világbajnokságon.

Hét év után állhattam újra világversenyen dobogóra, ami elég hosszú idő, közte volt Európa-bajnoki negyedik helyem és világbajnokságon is voltam fináléban, szóval már ideje volt. Kellett a lelkemnek, mint egy falat kenyér, nagyon jó szívvel gondolok vissza a versenyre, és hogy sikerült bronzérmet szereznünk – mesélte klubunk klasszis kenusa.

Dávid a futamra a következőképp emlékezett vissza:

A párom, Takács Kincső nem volt elégedett a teljesítményével, amikor beértünk a célba, de én ezt egyáltalán nem vettem észre. Annyira csak a pályára és a hajó futására koncentráltam, illetve arra, hogy jókor rúgjam be a hajót. Az utolsó bója és a célvonal között nagyon nagy volt a távolság, ezért megbeszéltem Kincsővel, hogy ő csak az evezésre figyeljen, én pedig a végén arra, nehogy túl hamar rúgjam be a hajót. Jó pályát mentünk, de annyira transzban voltam, hogy alig emlékszem magára a futamra.

A 28 éves sportoló azt is elmondta, miben különbözik a mix verseny, és arról is beszélt, mennyire lehet ez a jövőben a fő számainak egyike.

Az első egy-két edzésen éreztem, hogy jobban akad a lapát, mint amikor fiúval megyek, de idővel ráéreztünk a dologra. Ez a mix picit sötétben tapogatózás volt az elején, de utána összeszoktunk. A világbajnokságon lehetett pár embertől hallani, hogy nem kizárt, hogy a vegyes is olimpiai szám lehet, tehát megbeszéltük, hogy valamikor a minket legyőző orosz és lengyel egységnek visszavágunk. Mindenképp szeretnénk folytatni a közös munkát, és ha esetleg ott lesz a mix az ötkarikás programban, akkor készen álljunk rá. Sokan legyintettek erre a műfajra, mert újdonság, de a jegyzőkönyv alapján látszik, hogy a legtöbb országban a legjobb női és férfi kenusokat rakták össze, tehát rendkívül erős volt a mezőny. A spanyoloknál például Európa-bajnok, a kanadaiaknál pedig világbajnok térdelt a hajóban.

Zárásként Dávid a kenu négyes 500-as döntőjéről is beszélt, ahol Kollár Kristóffal, Zsombori Dominikkal és Hodován Dáviddal a hetedik helyen ért célba.

A négyesre keveset tudtunk készülni, hiszen a társaim nem sokkal előtte U23-as világbajnokságon vettek részt. Picit variálnunk is kellett a felkészülés során, igyekeztem segíteni a többieket, hiszen én vagyok a legtapasztaltabb a csapatban. Nagyon odatették magukat a srácok, és nagyon büszke vagyok a négyesre. Az oroszok eddig veretlenek voltak ebben a számban, éreztem, hogy egy hajón belül vagyunk hozzájuk képest, tehát meglepetésként ért, hogy a hetedik helyen értünk be. Elképesztően szoros volt a verseny: 2019-ben öt másodperc hátránnyal voltunk ötödikek, most picit több mint két és fél másodperccel a győztestől lemaradva értünk be hetedikként. Magyar négyes ilyen közel még nem volt világbajnoki aranyéremhez, jó pályát jöttünk, tehát emelt fővel szállhattunk ki a hajóból.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!