Atlétika
Diósi-Moravcsik Angéla

Kajak-kenu: „Erősebbek vagyunk, mint májusban” (LAPSZEMLE)

Publikálva: 2023.08.23 Frissítve: 2023.08.23 Kajak-kenu

Korisánszky Dávid a Nemzeti Sportnak adott interjút a szerdán kezdődő világbajnoksággal kapcsolatban.

Sok kérdés övezte a legutóbbi három ötkarikás játékokról „száműzött”, jövőre Párizsban a programba visszatérő férfi C–2 500 méteren milyen egységet delegál hazánk a szerdától vasárnapig tartó olimpiai kvalifikációs világbajnokságra. Az év eleji várakozások szerint ugyanis az első számú jelölt a Hajdu Jonatán, Fekete Ádám kettős volt, hamar kiderült azonban, korántsem biztos az indulásuk, hiszen Hajdu márciusban megbetegedett, felépülése pedig sokkal hosszabbra nyúlt, mint bárki remélte volna. Így Fekete egyesületünk sportolójával, Korisánszky Dáviddal térdelt össze, és nyert a májusi, egyaránt szegedi válogató- és világkupaversenyen. A hónap végén Poznanban is rendeztek vk-futamot, amelyen a páros a nyolcadik helyen zárt. Ez önmagában nem ok az aggodalomra, hiszen a duisburgi világbajnokságon ezért még éppen járna párizsi kvóta (ráadásul a kajak négyesekkel ellentétben lesz pótkvalifikációs lehetőség, ha minden balul sülne el), viszont Korisánszky keze közvetlenül az esemény után megsérült, így a folytatásban Fekete az időközben felépülő Hajduval készült.

– Szerencsére jó ideje a múlté a sérülésem, gyorsan felépültem. Tudni kell, mozgás nélkül egyetlen hetet töltöttem csak, négy-öt hét után pedig már ismét jó formába kerültem – mondta a Nemzeti Sportnak Korisánszky. – Az Európa Játékok és a poznani világkupaverseny közel estek egymáshoz, csak egy héttel a krakkói megméretés előtt kezdhettem el ismét evezni. Emiatt nem vehettem részt rajta, nagyon fájt a szívem, hogy egy ekkora eseményre nem utazhattam el. Őszintén, rossz volt itthonról nézni. Ugyanakkor tudtam, sokkal fontosabb verseny is áll előttünk idén.

Háromszoros világbajnoki bronzérmes kenusunk szerint előnye is volt az év közben kényszerűen bekövetkező változásoknak, hiszen így legalább mindenki tiszta képet kaphatott, melyik összeállítással lesz a legnagyobb esély a 2024-es olimpiai indulási jog kivívására. Elvégre a Korisánszky, Fekete és a Hajdu, Fekete felállásban is megmérették magukat a nemzetközi mezőnyben – utóbbi egyébként szoros versenyben negyedik lett az EJ-n, 175 századmásodperccel maradt le az Eb-dobogóról. Hozzátette, UTE-s társával a vébé előtti hetekben Szegeden edzőtáboroztak, és bizakodásra ad okot a mutatott teljesítményük.

– Az időeredményeink nagyon jól alakultak – állította Korisánszky. – Azért esett a Maty-érre a választásunk, hogy rendes, kialakított versenypályán is megmérjük, mit tudunk. Sokkal erősebbek vagyunk, mint a májusi világkupafutamok előtt, de ez kell is. Biztos vagyok benne, az egész világon mindenkire igaz ugyanez, nekünk is előre kellett lépnünk. Az abszolút minimumelvárás az első nyolc hely valamelyike – ugye, ez olimpiai kvótát jelentene. A maximum pedig nyilván az aranyérem, minek versenyzik, akinek nem az a célja?

Forrás: nemzetisport.hu

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!