Kézilabda
Szőke Szonja

Kajak-kenu: „Boldog vagyok, hogy ilyen jól szerepeltünk” – Velenszki Tamás

Publikálva: 2022.08.28 Frissítve: 2022.08.28 Kajak-kenu

Kajak-kenu szakosztályunk vezetőjét, Velenszki Tamást kérdeztük a felnőtt és korosztályos országos bajnokságról, valamint a világ- és Európa-bajnokságon történtekről.

– Hogyan értékelnéd egyesületünk teljesítményét a felnőtt országos bajnokságon?

– Kilenc arany- mellett öt ezüst- és kettő bronzérmet szereztünk, tehát nagyon sikeres versenyen vagyunk túl, ráadásul minden szakágban voltak érmeseink. A verseny előtt remek volt a kommunikáció az edzőkkel, így a lehető legoptimálisabb számokban tudtuk nevezni sportolóinkat. A top U23-as és ifi sportolóink nem indulhattak, hiszen nyakunkon a világbajnokság, tehát csapathajókban még jobban is szerepelhettünk volna, persze ez igaz a többi klubra is. A Szulovszky testvérek kimagaslóan szerepeltek, de Kós Benedeket és Korisánszky Dávidot is dicséret illeti. A második helyen zártunk az éremtáblázaton, ami mutatja, nagyon összeszedett csapatunk van kialakulóban, és még sosem végeztünk ennyire előkelő helyen.

– Számítottál rá, hogy ilyen jól sikerülhet a viadal?

– Amikor láttam a versenyműsort, körvonalazódott bennem, hogy sikeresek lehetünk. 4-5 aranyéremmel számoltam, de így, hogy kilenccel jöttünk haza, még boldogabb vagyok.

– A Szulovszky testvérek kiemelkedő teljesítményére számítottál?

– Egyaltálan nem, mert Petra koronavírusos volt augusztus elején, és két hetet is ki kellett hagynia. Az is kérdés volt, hogy a szeptemberi olimpiai reménységek versenyére fel tud-e épülni. Szerencsére hamar túltette magát a betegségen, és vissza tudott térni régi formájához. Meglepő volt, hogy utcahosszal nyerték az 1000 métert, illetve 200-on is diadalmaskodtak.

– Mi a helyzet a korosztályos országos bajnokságokkal?

– A serdülő, ifjúsági és U23-as bajnokságon is nagyon sok kellemes meglepetés ért. Kós Benedek második lett, Panyik Zsombor felépült a covidból és megnyerte az 1000 egyest, ezzel kijutott a világbajnokságra. Gazdag Marcell és Jancsó Levente végig kettős győzelmeket hozott, de a Szulovszky testvérpár is remekül ment. Minden korosztályban a mezőny elején vagyunk, ami rendkívül örömteli. Az edzők és a versenyzők is elégedettek lehetnek, plusz a kölyök és gyermek bajnokságon is nagyot mentünk.

– Hogy láttad a világ- és Európa-bajnokságot?

– Kulifai Tamáséknak a dobogó volt a cél, ami a világbajnokságon sikerült is. Nagyon szépen összerakták azt a futamot, amit az Európa-bajnokságon is szerettek volna megismételni, és ugyan ott nem sikerült, végig egyenletes és kiegyensúlyozott teljesítményt mutattak. Korisánszky Dávidnak is volt két jó pályája, de nem feltétlenül jött ki jól a lépés, annak ellenére, hogy jól versenyzett. Elégedett vagyok vele is, ám ő picit balszerencsés volt. Itthon simán megnyerte a 200 egyest, ami mutatja, nagyszerű formában van.

– Mi vár még rátok a szezonban?

– Panyik Zsomborral és Opavszky Márkkal most fejeztük be a háromhetes edzőtábort, mely során a jövő heti ifjúsági és U23-as világbajnokságra készültünk. Ezt követően Gazdag Marcell, Jancsó Levente, Szulovszky Csenge és Szulovszky Petra a szlovákiai olimpiai reménységek versenyén vesz részt.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!