Atlétika
Jankovics Dániel

Kajak-kenu: világkupa-középdöntős a kajak négyes

Publikálva: 2023.05.11 Frissítve: 2023.05.11 Kajak-kenu

Az Opavszky Márkkal és Szendy Maximiliánnal felálló négyes bejutott a középdöntőbe – 500 méteren – a szegedi világkupaversenyen.

A szegedi kajak-kenu világkupaverseny első napján Opavszky Márknak és Szendy Maximiliánnak szurkolhattunk, akik – Fodor Bencével és Balogh Gergellyel kiegészülve – a K4 500 méter előfutamában voltak érdekeltek.

A fiatal négyes a harmadik futamban nagyot küzdött, és 1:25.27-es idővel a cseh, a másik magyar és a spanyol négyes mögött ért célba, 1.36 másodperces hátránnyal, így bejutott a pénteki elődöntőbe. Az elődöntőkből az első három helyezett az „A” döntőbe, míg a negyedik, ötödik és hatodik helyezett hajó a „B” döntőbe kerül.

Sokkal jobbat tudtunk menni, mint múlt héten, a válogatón. A szemem sarkából láttam, hogy ott vagyunk Sanyiék mellett, ami nem rossz eredmény. Teljes mértékben tudtunk magunkkal foglalkozni, nem volt tökéletes pálya, de az időjáráshoz képest nagyon jól sikerült. Négy világkupán voltam eddig, és még nem sikerült döntőbe jutnom egyszer sem. Nagyon bravúros teljesítmény lenne, ha most be tudnánk kerülni – nyilakozta Szendy Maximilián a Magyar Kajak-Kenu Szövetség weboldalának.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!