Vívás – kard
Szatmári András

Kajak-kenu: sűrű lesz a májusi program

Publikálva: 2023.05.03 Frissítve: 2023.05.03 Kajak-kenu

Világkupát, válogatót és maraton magyar bajnokságot is rendeznek májusban.

Megkezdődnek a válogatók, világkupát rendezünk Szegeden, továbbá sor kerül a Kadler Gusztáv maraton magyar bajnokságra és természetesen régiós eseményekből sem lesz hiány. Sűrű május elé néznek kajakozóink és kenusaink.

A várakozásnak vége – a női kajak szakágat, illetve az ifjúsági korosztályt kivéve, hiszen nekik még csak tájékoztató verseny lesz – május 5-7. között Szegeden kerül sor az első válogatóra. A három nap során képet kapunk arról, hogy ki, milyen felkészülésen van túl, emellett több számban az egy héttel később esedékes hazai világkupán való indulás lesz a tét.

A hagyományokhoz híven 2023-ban is lesz nemzetközi verseny a Maty-éren. Május 11-14. között gyorsasági és para kajak-kenu világkupa helyszíne lesz Szeged, amelyen több, mint 53 ország versenyzői állnak rajthoz.

Női kajakosaink számára csak a szegedi világkupa után lesz az első válogató Szolnokon, május 20-21-én. Izgalmas versenyekre számítunk, hiszen ebben a szakágban mindig sűrű és erős a mezőny. Ugyanitt és ugyanekkor kerül sor az ifjúsági korosztály első válogatójára is.

Május 26-28. között két fontos is esemény is lesz; lengyelországi Poznanban újabb – ezúttal csak gyorsasági – világkupa lesz, miközben Győrben rendezik a Kadler Gusztáv maraton magyar bajnokságot. Utóbbi szakág számára ez az esemény válogatónak minősül a júliusi Európa-bajnokságra.

Forrás: kajakkenusport.hu

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!