Atlétika
Jankovics Dániel

Kajak-kenu: nyakunkon a világbajnokság

Publikálva: 2023.07.02 Frissítve: 2023.07.02 Kajak-kenu

Utánpótláskorú kajakozóink jövő héten az olaszországi Auronzóban indulnak az ifi és U23-as világbajnokságon.

Javában zajlanak a ráhangoló edzőtáborok a kajak-kenusoknál. A kajakosok Makrai Csaba, a kenusok Foltán László utánpótlás szövetségi kapitányok vezetésével készülnek a jövő heti megméretésre.

A kajakosok Dunavarsányban, tíznapos edzőtáborban vesznek részt, ahol a legnagyobb hangsúly a csapathajós edzéseken, a hajók beállításán van.

Most zajlanak az utolsó simítások, a csapathajókat beállítjuk, ilyenkor történnek az utolsó finomítások a verseny előtt. Nagyon fontos, hogy minden ülés, kormány jól álljon, hiszen sok múlhat a négyes hajó esetében ezeken az apróságokon – mondta Makrai Csaba.

A magyar válogatott 15 ifjúsági és 14 U23 korú versenyzőből álló csapattal készül a világbajnokságra. A korábbi években kiemelkedően teljesítettek a fiatalok a nemzetközi versenyeken, így a kapitány ezúttal is bizakodó. Klubunkat az U23-as mezőnyben K4 500 méteren Tamási Zsombor, Szendy Maximilián és Opavszky Márk képviseli, utóbbi K1 500 méteren is érdekelt lesz. Szakosztályunk vezetője, Velenszki Tamás az U23-as keret edzőjeként ténykedik, valamint ott lesz ő is a világbajnokságon.

Az ifik között K2 1000 méteren a Gazdag Marcell, Mircse Iván duónak szoríthatunk, míg K1 200 méteren Szulovszky Csenge indul.

Optimista vagyok, úgy érzem, a csapat jól felkészült, jó állapotban vannak a gyerekek. Az edzők is nagyon jól dolgoztak, jól összeálltak a csapathajók, ami már a válogatókon is látszott – mondta az utánpótlás szövetségi kapitány.

A másfél hetes edzőtáborokat követően, jövő hét hétfőn közösen utazik a magyar csapat az olaszországi Auronzóba, ahol szerdától vasárnapig szurkolhatunk majd a fiatal magyar tehetségeknek.

Forrás: kajakkenusport.hu

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!